Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Naix ‘Teuporto’, la primera plataforma per a comandes a domicili a l’Ebre

La nova empresa arrencarà durant la primera quinzena de juny a la Ràpita i després s‘instaurarà a altres municipis

MARINA PALLÁS CATURLA

Whatsapp
La plataforma de ‘delivery’ permetrà que comerços i establiments de restauració puguen repartir a domicili. FOTO:JOAN REVILLAS

La plataforma de ‘delivery’ permetrà que comerços i establiments de restauració puguen repartir a domicili. FOTO:JOAN REVILLAS

Ben aviat diversos municipis de les Terres de l’Ebre disposaran de la seua pròpia plataforma de ‘delivery’, per tal de distribuir, amb repartidors en bicicleta, comandes de comerços o establiments de restauració a domicili.

El ‘Glovo’ ebrenc, amb el nom de ‘Teuporto’ és una iniciativa de Jordi Font i Xavier Marquès, juntament amb Josep Piñol i Josep Adell, de l’empresa ebrenca EAAPP Entertainment S.L, que ja van llençar fa un any i mig amb molt d’èxit el joc de plataformes de les Terres de l’Ebre ‘Belly Run’. El projecte arrencarà a la Ràpita la primera quinzena de juny, i la voluntat dels creadors és establir-se després a més municipis, com Tortosa, Amposta, Deltebre i Alcanar.

Teuporto és una aplicació mòbil gratuïta tant per a dispositius IOS com Android, que ofereix als seus clients el servei de transport a domicili (’delivery’) de tota mena de productes d’aquells proveïdors que formen part de la plataforma «teuporto».

Els usuaris de l’aplicació podran realitzar dos tipus de comandes, de transport (transportar un objecte de domicili a domicili) o de «partners», de local a domicili (comandes de botigues, restaurants, farmàcies, fruiteries...).

El seu ús és fàcil. L’usuari realitza la comanda d’allò que li interessa sol·licitar i l’establiment o botiga accepta o desestima la venda en funció del seu stock o disponibilitat. En cas que el local accepti la venda, es procedirà a efectuar el pagament i l’aplicació localitzarà al «rider» (transportista en bicicleta) que estigue operatiu per poder efectuar el servei i informarà l’usuari sobre l’acceptació de la compra i el temps d’espera en l’entrega.

Un cop la comanda haja estat entregada, l’usuari podrà valorar diferents variables en relació amb el temps d’espera, amabilitat del «rider», estat de la comanda, etcètera.

Per als creadors de l’empresa, les dinàmiques de vida actuals estableixen un nou paradigma a l’hora de pensar en el propi consum. Aquest fet evidencia la necessitat d’oferir noves propostes de valor vinculades a una major efectivitat amb la gestió del temps. A més, la crisi de la Covid-19 estableix per una bona temporada noves conductes de comportament de la ciutadania on el ‘delivery’ és gairebé un servei fonamental.

«La plataforma vol facilitar un servei inexistent fins ara a les Terres de l’Ebre per a tots aquests ‘Marketplace’ que s’han donat per part de les administracions com a resposta a la crisi de la Covid-19 per a molts comerços, i que en realitat fa que moltes empreses que no tenen la distribució resolta tinguen un conflicte molt gran», explica Josep Piñol, d’EAAPP Entertainment S. L.

«Molts establiments s’han trobat ara amb una nova situació. Per això vam començar a pensar en una aplicació funcional, fàcil d’usar i ràpida, que pugue donar un temps d’espera indicat en relació al número de ‘riders’ que hi ha a la teua ciutat i donar una bona qualitat de servei. D’aquesta forma molts negocis podran efectuar el màxim de serveis possibles», detalla.

Els creadors estan ara en procés de reunions amb els ajuntaments locals i les federacions de comerç i de restauració, i llençaran el projecte durant la primera quinzena de juny a la Ràpita. Per ara, no es faran desplaçaments entre ciutats.

«Tenim clar que volem fer un llançament ciutat per ciutat d’una forma ordenada. Som una empresa amb un plantejament humil, així que volem instaurar-nos poc a poc i amb bona lletra, primer una ciutat i després una altra», sosté Piñol. «Volem oferir un bon servei i quadrar el número de ‘riders’ en funció de la pròpia dinàmica que es genere. Després d’un mes del llançament valorarem començar en una altra ciutat. La nostra il·lusió és aterrar a Tortosa i Amposta abans del setembre. De tal forma que si es causés un rebrot de Covid a la tardor, tindríem els negocis preparats per a les comandes a domicili».

Siga com siga i amb aquest escenari social cada cop més telemàtic, l’empresa es mostra il·lusionada per arrencar amb aquest ambiciós projecte que canviarà les dinàmiques de molts comerços i establiments locals, i es compromet a fer un ús responsable amb els preus dels usuaris, dels proveedors i dels contractes dels ‘riders’.

Temas

Comentarios

Lea También