Naix a Tortosa un consell assessor contra l'homofòbia

Es farà mediació als centres escolars

19 mayo 2017 16:22 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Tortosa ha creat un consell assessor en polítiques de LGTBI (lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals) per tal de garantir que les persones d’aquests col·lectius disposen dels mateixos drets i oportunitats que el conjunt de tota la ciutadania, així com a viure emparades pels principis d’igualtat i no discriminació.

Al consell hi haurà representació política però també un gran nombre d’entitats i associacions civils.

La creació d’aquest consell inclou també una taula tècnica formada per personal tècnic de la Direcció General de Joventut, per representants de l’associació LGTeBre, un membre de l’entitat ACISI (Associació per la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat), i de l’Ajuntament de Tortosa.

«Encetem ara diversos projectes amb l’Associació LGTeBre ja que creiem que la col·laboració amb aquesta entitat és primordial», ha valorat l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

«El nostre grau de satifacció amb la ciutat és molt gran. I el que aquí es pot fer podrà servir com a exemple per a altres municipis. La nostra utopia o màxim objectiu és que ningú de les Terres de l’Ebre haja de marxar a viure fora per qüestions de fòbia cap als LGTBI», ha valorat per la seua banda Amada Rodríguez, presidenta de la LGTeBre.

Tal com ha detallat la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña una de les primeres actuacions que posa en marxa el nou ens és la realització d’una enquesta ciutadana que ha de conduir a elaborar una prediagnosi en base a la qual, entre altres instruments, es redactarà un pla local LGTBI. L’enquesta es farà via telemàtica i pretén conèixer aspectes de la diversitat de gènere en el sentit més ampli.

També s‘ha començat a treballar amb estudiants de primer d’ESO de l’Institut Daniel Mangrané de Jesús un projecte en l’àmbit de la mediació, per detectar i prevenir actituds discriminatòries. Es faran tallers adreçats al professorat i al personal de l’administració.

Comentarios
Multimedia Diari