Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Naix el primer pollet de l'àguila calçada del Port

L'eclosió del segon ou s'espera per d'aquí tres dies

Marina Pallás

Whatsapp
L'àguila calçada i el seu pollet al Parc Natural dels Ports. Cedida

L'àguila calçada i el seu pollet al Parc Natural dels Ports. Cedida

Aquest dilluns ha nascut el primer pollet de l'àguila calçada del Parc Natural dels Ports i el seu naixement s'ha pogut seguir en directe a través d'una càmera web que els tècnics del parc van instal·lar al febrer per poder fer-ne el seguiment. 

Aquest diumenge al matí el pollet va començar a piular dintre de l’ou. A final de la tarda el primer ou va començar a trencar-se i ja es veia un petit forat. Les primeres imatges de dilluns al matí mostren la closca trencada i després d’una estona el pollet ja surt de l’ou. L’eclosió del segon ou s’espera d’aquí tres dies.

L’àguila calçada (Aquila pennata) és un rapinyaire forestal que viu als boscos de la zona alta dels Ports, on un total de 15 parelles nidifiquen en rodals de bosc de pinassa i de pi roig ben conservats de l’interior del Parc Natural dels Ports. Es tracta d’una espècie protegida i d’interès comunitari inclosa a l’Annex I de la Directiva Aus, és a dir, objecte de mesures especials quant a la conservació dels seus hàbitats.

Amb la instal·lació d’una càmera web que enregistra les imatges es pot conèixer la dieta i aprofundir en aspectes de la seua biologia sense causar molèsties a l’espècie.

Temas

Comentarios

Lea También