Naix el primer pollet de l'àguila calçada del Port

L'eclosió del segon ou s'espera per d'aquí tres dies

29 mayo 2017 15:00 | Actualizado a 27 noviembre 2017 13:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dilluns ha nascut el primer pollet de l'àguila calçada del Parc Natural dels Ports i el seu naixement s'ha pogut seguir en directe a través d'una càmera web que els tècnics del parc van instal·lar al febrer per poder fer-ne el seguiment. 

Aquest diumenge al matí el pollet va començar a piular dintre de l’ou. A final de la tarda el primer ou va començar a trencar-se i ja es veia un petit forat. Les primeres imatges de dilluns al matí mostren la closca trencada i després d’una estona el pollet ja surt de l’ou. L’eclosió del segon ou s’espera d’aquí tres dies.

L’àguila calçada (Aquila pennata) és un rapinyaire forestal que viu als boscos de la zona alta dels Ports, on un total de 15 parelles nidifiquen en rodals de bosc de pinassa i de pi roig ben conservats de l’interior del Parc Natural dels Ports. Es tracta d’una espècie protegida i d’interès comunitari inclosa a l’Annex I de la Directiva Aus, és a dir, objecte de mesures especials quant a la conservació dels seus hàbitats.

Amb la instal·lació d’una càmera web que enregistra les imatges es pot conèixer la dieta i aprofundir en aspectes de la seua biologia sense causar molèsties a l’espècie.

 

Comentarios
Multimedia Diari