Más de Ebre

Naix la Intercol·legial de Col·legis Professionals de les Terres de l’Ebre

Es vol crear un espai de debat i propostes en clau de territori

M.Pallás

Whatsapp
Imatge d'arxiu de la presidenta del Col·legi d'Advocats i del president del Col·legi de Periodistes a l'Ebre.

Imatge d'arxiu de la presidenta del Col·legi d'Advocats i del president del Col·legi de Periodistes a l'Ebre.

Deu col·legis professionals s’han unit per crear la Intercol·legial de Col·legis Professionals de les Terres de l’Ebre. L’objectiu és donar veu als professionals ebrencs i crear un espai de propostes. L’ens vol ser un òrgan d’opinió dins d’un espai de reflexió i anàlisi fonamentat en l’experiència professional al llarg dels últims anys al territori. 
L’acte de presentació va portar-se a terme a la seu de la demarcació ebrenca del Col·legi de Periodistes, a la Casa Bau, amb la participació de Pere Genaró, representant del Col·legi de Metges a les Terres de l’Ebre, Marta Martínez, degada del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa i Josep Baubí, president de la demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes.
En la lectura del manifest, la Intercol·legial va valorar que el territori ebrenc «massa sovint ha sigut relegat al llarg de la història i per diferents administracions a l’hora de distribuir inversions en matèria d’infraestructures i equipaments» i aposta, d’entrada, per fer una relectura del Pla estratègic de les Terres de l’Ebre, elaborat per la Universitat Rovira i Virgili l’any 2013. El grup de col·legis professionals també reivindica la creació d’una agència del desenvolupament regional, dotada amb recursos estructurals suficients, on el perfil tècnic i científic dels seus integrants sigui majoritari, amb l’objectiu potenciar diferents sectors productius, com ara l’agroalimentari, la indústria i els serveis. El col·lectiu també vol impulsar la col·legiació i es compromet a denunciar l’intrusisme que pateixen moltes professions. «Reiterem que els col·legis professionals amb representació a les Terres de l’Ebre representem un col·lectiu ampli, amb una implantació territorial i una trajectòria que ens acredita com una veu a tenir en compte en el debat sobre el futur de les nostres terres», van destacar en la presentació.
Conformen la nova Intercol·legial el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, secció Terres de l’Ebre, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes tècnics, i Enginyers d’edificació de les Terres de l’Ebre, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, demarcació Terres de l’Ebre, el Col·legi de Professionals de l’activitat física i l’esport, el Col·legi d’Enginyers tècnics industrials de Tarragona, seu Terres de l’Ebre, la Coordinadora del grup promotor de Psicòlegs de les Terres de l’Ebre, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, demarcació Terres de l’Ebre, el Col·legi d’Advocats i Advocadesses de Tortosa, el Col·legi de Metges, seu Terres de l’Ebre i el Col·legi oficial d’infermers i infermeres de Tarragona. Està oberta a noves incorporacions.
 

Comentarios

Lea También