Naix un projecte per formar joves en l’agricultura sostenible

Els beneficiats seran 20 joves del Baix Ebre inscrits a la Garantia Juvenil, que rebran formació teòrica i pràctica i un incentiu

19 mayo 2017 16:53 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Tortosa, el Consell Comarcal del Baix Ebre, UGT Terres de l’Ebre, IDFO, Grup Esplai Blanquerna i el COPATE han presentat el projecte ‘Pagesia jove, treball i territori’, una proposta per formar joves en l’agricultura sostenible.

Els joves interessats han d’estar inscrits a la Garantia Juvenil i ser de la comarca del Baix Ebre. El curs es desenvoluparà durant el 2017 i inclou tutories personalitzades, assessorament, orientació, formació en habilitats socials i d’inserció i cursos teòrics i pràctics. D’entre els cursos, dirigits per una enginyera agrònoma, hi haurà per exemple un kit d’emprenedoria agrària, formació en les tecnologies de la informació, un curs auxiliar de magatzem, un curs de carretó, un curs de fitosanitaris, un curs de manipulador d’aliments, un curs de riscos laborals agrari i un curs de motoserra.

Al curs s’hi poden inscriure fins a 20 joves, que rebran incentius econòmics per participar-hi, d’un màxim de 150 euros al mes.

Els interessats poden informar-se i inscriure’s durant el pròxim mes de gener adreçant-se al Viver d’Empreses de Tortosa o a la seu d’UGT Terres de l’Ebre.

El nou projecte té la vocació estratègica de formar persones joves en competències d’agricultura sostenible en el marc de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, fomentar el relleu generacional del sector primari de la comarca del Baix Ebre (un dels greus problemes de la pagesia), i potenciar la inserció laboral dels joves en el sector agroalimentari.

Aquest projecte també se circumscriu en el si el Procés Comunitari per la millora de la Convivència i la Cohesió Social de Tortosa.

El curs és finançat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, amb un pressupost de 182.000 euros i inclòs en el programa ‘Singulars’, ja que són projectes adaptats a les característiques de cada territori. En el cas de les Terres de l’Ebre, el sector agroalimentari té un pes determinant.

n n n

Comentarios
Multimedia Diari