Más de Ebre

Neix a Tortosa el Proto-Festival amb concerts i masterclasses

Se celebrarà del 16 al 25 de juliol i oferirà una graella de concerts gratuïts de diferents estils i èpoques

Diari de Tarragona

Whatsapp
Neix a Tortosa el Proto-Festival amb concerts i masterclasses

Neix a Tortosa el Proto-Festival amb concerts i masterclasses

En el marc de Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021, sorgeix la primera edició de Proto-Festival de música de Tortosa, que tindrà lloc del 16 al 25 de juliol i que comptarà, al llarg dels 10 dies de Festival, amb concerts de música de diferents estils i èpoques i agrupacions musicals per diferents espais de la ciutat, a càrrec de reconeguts músics del territori i d’arreu.

La seva programació també acollirà Masterclasses a càrrec de professors de prestigi nacional i internacional. Figures com Rivka Golani, una de les millors violes del món i professora del Conservatori de Birmingham; Marta Almajano, soprano, cantant de música antiga de reconeguda trajectòria i professora de l’ESMUC així com Francesc Valldecabres, cèlebre director de cors i orquestra, seran els encarregats de proveir al Festival del vessant pedagògic per tal d’acollir músics estudiants d’arreu del món amb les especialitats de violí, viola, música de cambra, cant coral i cant renaixentista.

Recitals gratuïts
El Festival Proto- oferirà tota una graella de concerts gratuïts al públic, d’entre els quals destaca l’inaugural, que tindrà lloc el 16 de juliol als Reials Col·legis, a càrrec de l’Orquestra de Cambra de Tortosa (OCTO) amb la prestigiosa violista solista Rivka Golani sota la batuta del director Jordi Bonilla. També el Concert Participatiu el 21 de juliol, on músics i cantants semiprofessionals interpretaran una obra inèdita de Valero Moreno i Polo, mestre de capella de la Catedral de Tortosa durant el segle XVIII, dirigits pel reconegut director Francesc Valledecabres. O el concert d’Òscar Antolí i la seva banda el 16 de juliol a l’absis de la Catedral. Igualment, els concerts dels alumnes de les Masterclasses, que tindran lloc el 18 i 25 de juliol.

Comentarios

Lea También