Neix el blanc La Pocavergonya, obra de quatre cellers riberencs

És un vi gestat pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

19 mayo 2017 19:58 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El palauet renaixentista de Ca Don Joan de Vinebre fou l’escenari ahir de la presentació oficial de La Pocavergonya, un nou vi que neix de la mà de quatre joves productors de la Ribera d’Ebre.

La Pocavergonya és un projecte col·lectiu que es va gestar fa més d’un any des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb l’objectiu de posar en valor la tradició vitivinícola de la comarca i seduir al segment de consumidor jove, en un moment de creixement del consum de vi català a Catalunya.

Els quatre cellers implicats són Molí de Rué, Vins i Olis Suñer, Celler Pedrola i la Cooperativa Agrícola de Sant Jaume. Han treballat plegats sota la direcció de la sommelier Sònia Farran, Nas d’Or Catalunya 2008, i la certificació de la Denominació d’Origen Tarragona.

Un vi blanc femení

Es tracta d’un vi blanc cupatge de macabeu, garnatxa i un petit percentatge de muscat. Els seus elaboradors el defineixen com a fresc, divertit i jove, innovador a la zona i concebut per als consumidors més joves i molt especialment per al públic femení.

La producció estimada per enguany és de 11.000 ampolles, i es farà en dues fases. El vi vol estar present a les grans ciutats catalanes i molt especialment a la ciutat de Barcelona i rodalies.

Per tal de donar èmfasi i millorar la qualitat de les varietats escollides inicialment pel projecte es van implementar una sèrie de pràctiques a la vinya, com ara reduir el rendiment del cep, conduint-lo a produir menys raïm –i de major qualitat– a través de la poda i el despampolat. També es va portar un control exhaustiu de la verema i del procés de vinificació. La decisió del cupatge ha estat una unió d’esforços, escollint de les mostres obtingudes aquelles de major qualitat .

L’acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, i finançada pel Servicio Público de Empleo Estatal, del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.–a. c.

Comentarios
Multimedia Diari