Neix l'Escola de Cuina Villa Retiro per formar 'líders del sector'

El projecte del xef Fran López, amb una Estrella Michelin, s'inicia amb un màster en Gastronomia i Lideratge en Cuina

19 mayo 2017 19:36 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El xef Fran López, amb una estrella Michelin al restaurant Villa Retiro de Xerta, inicia ara un nou i ambiciós projecte en l’àmbit de la formació gastronòmica. L’Escola de Cuina Villa Retiro arrencarà el proper mes de setembre amb un màster en Gastronomia i Lideratge en Cuina, que es va presentar ahir al complex del restaurant i hotel cinc estrelles, situat en l’antiga mansió d’un indià que va tornar al municipi després de fer fortuna a l’Argentina.

L’escola té vocació internacional i pretén donar resposta a la gran demanda existent a l’actualitat de professionals de la gastronomia. «No val només ser un bon cuiner, ara també cal ser un bon gestor i un bon líder, això és el que demana ara el mercat», afirma el xef.

El complex de Villa Retiro disposa d’una gran cuina per a esdeveniments que està desaprofitada entre setmana. Així, s’adaptarà per acollir aquest primer màster, germen d’ una oferta formativa que es vol anar ampliant i que es treballa per emmarcar en una universitat.

Aquest primer curs constarà de 1.600 hores de classes teòriques i pràctiques. Inclourà una sortida mensual per conèixer els productes de qualitat, la seva producció i comercialització, amb visites a una tonyinera, a una llotja de peix, un celler d’elaboració de vi o per conèixer la tòfona. «Volem ser molt dinàmics», afirmà López.

El màster estarà impartit per cinc professors residents, entre ells el mateix Fran López, així com professionals de diversos àmbits (com la nutrició). També hi haurà classes magistrals de reconeguts cuiners i s’hi inclouen 600 hores de pràctiques en restaurants amb estrella Michelin.

Segons va explicar el director de l’escola, Pedro Maria Sánchez, es donarà formació en tècniques culinàries, cultura gastronòmica i sommelieria, però també en màrqueting i comunicació, gestió comptable i finances, i recursos humans. «Volem aconseguir que els alumnes facin un salt qualitatiu i esdevinguin xefs executius», apuntà Sánchez durant la presentació.

Segons els impulsors del projecte, aquest serà beneficiós per a Xerta i per a tot el territori. «Vindrà gent de molts països que faran una estada al territori i, per tant, a més de generar llocs de treball estarem donant vida a la zona», afegí López. La presentació de l’escola de cuina va comptar amb la presència del delegat del Govern a l’Ebre, Xavier Pallarès;el president del Consell del Baix Ebre, Dani Andreu;i l’alcalde de Xerta, Roger Avinyó.

Comentarios
Multimedia Diari