Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Neixen les Moteres de les Terres de l’Ebre

Una vintena de dones ebrenques apassionades pel món de les motocicletes impulsen una associació i comencen a organitzar activitats per difondre aquest món entre les dones

Enric Algueró

Whatsapp
Imatge del grup Moteres de les Terres de l’Ebre, de creació recent.  Foto: Cedida

Imatge del grup Moteres de les Terres de l’Ebre, de creació recent. Foto: Cedida

La passió i l’afició per les motos va ser el vincle que va unir un grup de dones per fundar Moteres de les Terres de l’Ebre. La seva amistat es va forjar després de coincidir en diferents concentracions i activitats motociclistes, i el grup ha anat creixent fins a superar en l’actualitat la vintena de components.

El projecte, indica la presidenta Carmen Salaet, s’està consolidant, «hem començat a funcionar com a associació, efectuant tots els tràmits per poder constituir-nos com a entitat legal». 

De moment, s’han definit els principals càrrecs de la junta directiva, a la qual s’haurien incorporar algunes vocals. Al costat de la presidenta Carmen Salaet, hi ha Elvira Albacar, vicepresidenta, Laura Rangel, secretaria, i Mà Fosch, tresorera.

Carmen Salaet recorda com va sorgir aquesta iniciativa de crear Moteres de les Terres de l’Ebre: «Algunes feia temps que ens trobàvem en concentracions, encara que sempre ens desplaçàvem amb nois, i vam pensar en fer algun esmorzar i activitat només les noies. A partir d’aquest moment va augmentar el grup i fa uns quatre mesos vam decidir crear Moteres de les Terres de l’Ebre.

Un iniciativa sense gaires precedents fins ara. «Sabem que a Lleida es va constituir un grup i tenim referències d’alguns altres grups a Catalunya, però pensem que no hi ha molts grups femenins». 

De moment, ja han participació en algunes concentracions, «la primera com a nova associació va ser la Delta Bike d’Amposta, en la qual ens vam donar a conèixer. Després, hem repetit en altres sortides i concentracions». 

Trobada a Amposta
També molt aviat va arribar la primera activitat organitzada, la I Trobada de moteres del Parc dels Xiribecs d’Amposta, que fou tot un èxit. «Tot va sortir millor del que ens  pensàvem, amb unes 350 motos i unes 500 persones entre pilots i acompanyants. Vam rebre moltes felicitacions per la bona organització, tot i tractar-se de la nostra primera activitat». 

Com indica la presidenta, l’entitat té molt clars i definits els seus principals objectius: «En principi, volem donar a conèixer la dona dins el món de la moto, un món fins ara principalment vinculat als homes, sobretot en l’alta cilindrada, les proves de moto GP i Superbike, però cada vegada hi ha més afició entre les dones, i pretenem demostrar que augmenta el nostre protagonisme i força en el món del motociclisme». 

No obstant això, no tenen la intenció de discriminar ningú en aquestes activitats: «Sempre hem anat a les concentracions amb els homes sense cap problema, i no té perquè ser diferent. A les nostres activitats es podran inscriure tots els qui ho desitgin sense cap tipus de discriminació». 

El col·lectiu està format per dones de diferents edats i procedències. «Tenim components des dels set fins a algunes que voregen els cinquanta anys, de molts indrets de les comarques ebrenques». 

Algunes, fins i tot, no tenen cap tipus de vehicle, «a totes ens agrada el món del motor, però algunes no tenen moto i sempre han anat com a acompanyants». De moment, no preveiem la possibilitat de la competició federada, «en principi només pensem en organitzar concentracions i activitats de caràcter solidari». 
Estan força satisfetes de la repercussió que està tenint la formació del nou club. «Tenim molt bona relació i el suport de la majoria de clubs de les Terres de l’Ebre, amb alguns ja hem col·laborat en diferents activitats». 

Carmen Salaet espera que el grup es pugui incrementar en el futur i anima totes les dones ebrenques amb inquietuds i afició per les motos perquè s’integren a  aquesta associació, que neix amb força, moltes il·lusions i ganes de seguir gaudint del motociclisme.

Temas

Comentarios

Lea También