Netegen 900 tractors i maquinària en la lluita contra el caragol poma

La Generalitat posa en marxa noves mesures i informa els habitants del Delta i els turistes de les seves responsabilitats per evitar la propagació de la plaga

24 junio 2017 18:20 | Actualizado a 15 noviembre 2017 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Departament d’Agricultura ha post  en marxa noves mesures de lluita contra la plaga del caragol poma. Des de l’entrada en vigor, el passat mes de maig, d’aquestes noves mesures que obliguen a netejar tot aparell que va de l’hemidelta esquerre al dret o que surt d’un camp amb caragol poma, s’han realitzat més de 900 actuacions de neteja de maquinària.

 Una altra novetat d’enguany que també s’estan aplicant és la presentació de  comunicació de trasllat de planter d’arròs d’una parcel·la a una altra, com si fos una ‘guia de transport’, i la prohibició de passar planter de l’hemidelta esquerre al dret.

 Aquestes  dues línies de treball formen part d’un seguit  d’objectius marcats per a aquesta nova campanya (que coincideix amb la del conreu de l’arròs), i que estan continguts a la Resolució del 5 de maig, en què es fixen les mesures obligatòries de lluita contra el caragol poma.

Informació a veïns i turistes

A més, el Departament d’Agricultura, ha convocat els ajuntaments del delta de l’Ebre i representants del sector turístic, com ara agrupacions d’hostaleria i restauració, responsables cases de colònies, entitats que fan lloguer de bicicletes, a una reunió informativa sobre la plaga del caragol poma, que se celebrarà aquest dilluns 26 de juny, a les 19.30 hores, a la seu de la Comunitat de Regants-Sindicat Agrícola de l’Ebre a Deltebre. Anirà a càrrec del director dels Serveis Territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Grau,  i forma part de les sessions informatives que preveu el Pla de lluita contra el cargol 2017 amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania la capacitat de propagació d’aquest caragol i les mesures per frenar-lo. D’aquesta manera, es vol conscienciar sobre aquesta plaga i difondre com s’ha d’actuar davant d’ella, evitant conductes de risc. 

En aquest sentit, la població del Delta i els turistes  han de ser conscients del seu paper davant la plaga. Actituds com les d’alguns pescadors que n’agafen per fer-lo servir d’esquer i després  llencen els que sobren al desguàs o al riu Ebre estan contribuint a la seva propagació incontrolada, denuncia la Generalitat. 

Comentarios
Multimedia Diari