Netegen de vegetació la part inferior de la Suda, a Tortosa

L’Associació Amics dels Castells ho havia reivindicat llargament i també demana recuperar la poterna del General Ortega

27 diciembre 2021 18:30 | Actualizado a 28 diciembre 2021 10:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Paradores ha procedit a efectuar una neteja de vegetació a la part inferior del Castell de la Suda, a Tortosa. El Parador de Tortosa es troba a l’interior del recinte del castell.

Els treballs de neteja d’aquests dies han sigut molt ben rebuts per l’Associació Amics dels Castells de Tortosa, entitat que vetlla pel patrimoni de la ciutat i les Terres de l’Ebre, especialment de les seues fortificacions. L’entitat havia demanat durant anys realitzar una neteja i un manteniment en aquest espai.

«La mateixa vegetació tapa la muralla i molts veïns i socis ens havien demanat d’actuar-hi i de fer un manteniment, ja que cada cop la vegetació i els pins són més grans», explica al Diari el president, Jordi Mulet, tot apuntant que també serà necessari algun sistema per evitar futurs desprendiments en ploure.

A més, a la part de Remolins es troba la Poterna del General Ortega, un pas de banda a banda de la ciutat, i l’entitat demana també que no es deixi perdre aquest espai.

«Fa anys que demanem la seua obertura, però creiem que com a mínim s’hauria de fer una neteja i manteniment per fer-ne visites puntuals. Creiem que és un espai interessant que no s’hauria de deixar perdre i recuperar-se per fer visites turístiques».

El baluard o conegut actualment com poterna del General Ortega es deu al reforçament de la zona, molt possiblement en el segle XVII, durant la Guerra dels Segadors. Es tracta d’un potent baluard adossat al peu de la façana del castell de la Suda. L’actual nom de la poterna, es deu al afusellament de Jaume Ortega i Olleta, qui fou un militar i polític carlista, principal protagonista de l’alçament de 1860.

L’entitat recorda precisament que «La Suda, muralles i fortificacions de Tortosa» fou el «tresor» de la ciutat més votat durant la iniciativa dels 7 Tresors, amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana 2021.

Comentarios
Multimedia Diari