Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Netegen un tram d'uns mil metres del riu Sec a Tortosa

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han dut a terme les obres de millora

EFE

Whatsapp

Un tram d'uns 1.000 metres del riu Sec al seu pas pel terme municipal de Tortosa ha estat netejat i desbrossat per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Les obres de millora portades a terme formen part de les que es realitzen als cursos de rius, coordinades i acordades entre les dues administracions per millorar l'estat de diversos rius de la conca catalana de l'Ebre.

Els treballs executats per la CHE han suposat una inversió superior als 25.000 euros i han consistit en la neteja del curs mitjançant el desbrossament selectiu de vegetació eliminant les espècies invasores.

La neteja també ha comportat la retirada de vegetació morta i en mal estat i la correcció morfològica del riu, redistribuint els materials dipositats, per evitar inundacions en hipotètiques avingudes extraordinàries.

També s'ha dut a terme la construcció d'un mur de defensa al marge dret del riu per evitar els forats i que es desestabilitzin els talussos.

Concretament, s'ha treballat entre el gual del Camí de la Casella i el pont de la Via de la Val de Zafán, on s'han destapat dos dels tres arcs existents. 

Un cop finalitzada aquesta actuació es garanteix el lliure flux de l'aigua en el tram i es minimitzen d'aquesta manera possibles afectacions en cas d'avingudes.

L'acord entre la CHE i l'ACA contempla l'execució d'unes 100 actuacions abans que acabi l'any, amb un pressupost total d'1,5 milions d'euros.

Cap tenir en compte que ja el 2014 es van dur a terme actuacions amb un pressupost d'1,3 milions d'euros.

Les actuacions es decideixen de manera conjunta entre els tècnics de la CHE i de l'ACA i es financen amb els recursos del cànon del transvasament a Tarragona recaptat durant el tercer i quart trimestre del 2013. 

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También