Neteja popular als Erms de la Tancada pel Dia Mundial de les zones humides

L'activitat serà aquest dissabte al matí

19 mayo 2017 16:30 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Erms de la Tancada serà l’escenari d’un acte de neteja proposat per aquest dissabte, per SEO Birdlife, la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) i la Plataforma pels Sediments.

L’hora en què començarà l’activitat és a les 10 hores i el lloc de trobada serà el pàrquing entre la carretera d’Amposta-Eucaliptus fins Sant Carles de la Ràpita-Trabucador, on comença un carril bici al costat del canal de circumval·lació, molt a prop de l’observatori de la Tancada.

Els membres de l’organització oferiran guants i sacs als participants, que es dividiran en petits grups per netejar la zona. S’aconsella portar botes d’aigua o bé de muntanya, ja que alguns dels espais estan una mica inundats.

La netejarà durarà fins a les 12 hores, tot i que l’acte s’allargarà fins a les 13 hores perquè està previst un pica-pica com a cloenda. L’acte se celebrarà sota el lema "Una protecció natural davant dels desastres".

"No només el delta de l’Ebre és important, sinó que les zones del seu interior també ho són. Hem vist molta brutícia en aquella zona cap al Riet Vell", explica Sara Sánchez des de SEO Birdlife. "Tant SEO Birdlife com la Plataforma en Defensa de l’Ebre com la Campanya pels Sediments anem en la mateixa direcció. Volem donar a conèixer que el Delta s’està afonant, que no arriba prou aigua pel riu i que el mar s’emporta les costes. Volem un pla de gestió global a tot el Delta, a les dos parts", declara.

Amb l’activitat, que se celebra en commemoració del Dia Mundial de les zones humides, es pretén que la ciutadania es consciencie que el delta de l’Ebre "és una zona humida molt important i una riquesa per a tots. La natura no és només quan anem a la platja o a la muntanya, sinó que la natura forma part de tot", detalla Sánchez.

Així, cada any a principis de febrer es portarà a terme una acció similar. L’any passat es va celebrar una diada a Poblenou del Delta per demanar que es puguen obrir les comportes de l’embassament de Riba-Roja d’Ebre i que així arriben més sediments al delta de l’Ebre per evitar la seua regressió.

Una gestió del riu

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, per la seua banda, ha insistit que "som un moviment social que posa en valor la riquesa del territori. Ja que la seua riquesa com a ecosistema és la nostra taula de salvació" i ha valorat que "on no arriba l’administració arriba la gent".

Tomàs ha remarcat que davant els episodis de desastres naturals les solucions estan en la gestió del riu i no pas en la costa.

Comentarios
Multimedia Diari