Netejant plantes invasores al Delta de l'Ebre

Una vintena de voluntaris retiren aproximadament uns vuitanta sacs de carpobrutus del Garxal, a Deltebre. Aquesta planta desplaça altres espècies autòctones i no les deixa créixer.

12 diciembre 2021 19:50 | Actualizado a 13 diciembre 2021 05:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb motiu del dia mundial del voluntariat, que es va celebrar el passat 5 de desembre, va tenir lloc ahir una jornada voluntària per retirar plantes exòtiques invasores del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Una vintena de voluntaris van participar en aquesta neteja que va començar a Deltebre, a la zona del Garxal a les deu del matí. Durant la jornada, es van retirar aproximadament una vuitantena de sacs amb plantes invasores, concretament Carpobrotus. Aquest vegetal, també conegut com a ungla de gat, desplaça les espècies autòctones i no les deixa créixer.

El matí va començar amb una explicació per part dels tècnics del Parc Natural sobre aquestes plantes que s’havien de retirar i les zones on estaven localitzades. A continuació es van repartir sacs i guants per als assistents que no en tenien i els voluntaris es van desplaçar després per la zona per iniciar una neteja que va durar fins a les 12.30 h.

Segons Clara Franch Fosch, presidenta de l’Associació de voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre, la neteja va ser una activitat molt positiva que els voluntaris van gaudir molt, a més de conèixer de primera mà aquestes espècies invasores. «La gent comentava la quantitat de plantes que havien arribat a treure. Es tracta d’una espècie que s’escampa molt i quan l’estires encara en surt molta més quantitat. En general la gent s’ho va passar bé, a més, vam tenir la sort que feia molt bo, va ser un dia amb sol i sense molt d’aire i estaven molt a gust», diu la presidenta, tot apuntant que mentre realitzaven la neteja es va trobar brossa i alguns altres residus que també es van retirar de la zona, «sobretot vam recollit alguna bossa de plàstic i mocadors de paper».

Beneficis del voluntariat

Explica Franch que el voluntariat és una activitat molt beneficiosa tant personalment com per l’entorn. «Intentem que al Delta hi hagi plantes autòctones, en lloc d’aquestes que les desplacen i no les deixen créixer. A nivell d’educació mediambiental el que intentem és conscienciar i animar a la gent s’anime a fer voluntariat mediambiental i que tinguem més oferta, que la gent amb aquestes inquietuds tingui més possibilitats. I finalment també volem que la gent se senti realitzada com a voluntària», indica la presidenta.

Comentarios
Multimedia Diari