Nomenen Sarai Sarroca directora del Servei Meteorològic

La flixanca és la primera dona al capdavant d’aquesta institució en els seus cent anys d’història. Substitueix en el càrrec Eliseu Vilaclara

19 enero 2022 19:00 | Actualizado a 20 enero 2022 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La geògrafa i meteoròloga Sarai Sarroca Cervelló (Flix, 1982) ha estat nomenada nova directora del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), i s’ha convertit en la primera dona que dirigeix aquesta institució científica centenària.

Sarroca, que substitueix en el càrrec el meteoròleg Eliseu Vilaclara, que dirigia el Meteocat des de novembre del 2018, és màster de Meteorologia i llicenciada en Geografia per la Universitat de Barcelona i ha estat meteoròloga a la televisió municipal de Barcelona Betevé.

També és membre del Comitè d’Experts de Canvi Climàtic i compta amb una llarga experiència en la meteorologia de divulgació.

A prop dels ciutadans

En declaracions a Betevé, la nova directora del Meteocat ha afirmat que «és un honor, perquè mai abans una dona havia dirigit aquesta institució centenària, i també és més que un somni, perquè he pensat moltes vegades a formar part del Servei Meteorològic de Catalunya, d’una o una altra manera, però mai m’havia arribat a imaginar que podria dirigir-lo».

Preguntada pels seus objectius al capdavant de la institució meteorològica, Sarroca ha assegurat que «el Servei Meteorològic té un pla estratègic que m’agradaria estudiar abans de prendre cap iniciativa», encara que la seva intenció és «apropar-lo més a la ciutadania per donar resposta als grans reptes de l’emergència climàtica i el canvi climàtic, i potser per portar-ho a la pràctica em serà d’una gran utilitat haver treballat a la redacció de Betevé».

El fins ara director, Eliseu Vilaclara, que va substituir en el càrrec Oriol Puig després de detectar-se algunes irregularitats, ja s’ha acomiadat del càrrec i ha assegurat que «estar al capdavant del Servei Meteorològic de Catalunya al llarg dels últims 38 mesos ha estat un immens honor».

Comentarios
Multimedia Diari