Nomenen la DO Terra Alta seu del concurs mundial de garnatxes 2018

La comarca vitivinícola organitzarà la primavera de l'any vinent el reconegut certamen internacional, nascut a França fa sis anys, amb l'objectiu de situar la Terra Alta al capdavant de les DO's de qualitat

19 mayo 2017 16:25 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Gandesa i l’àmbit de la DO Terra Alta són oficialment les seus de l’edició 2018, la sisena, del Concurs Internacional Garnatxes del Món, certamen de referència per als vins elaborats amb aquest tipus de varietat de raïm.

Després de quatre anys de feina i de presentar la seva candidatura per a l’edició d’enguany, la zona vitivinícola ebrenca ha rebut la merescuda distinció. Serà el primer cop que Catalunya aculli el concurs, nascut al Rosselló francès i que ha viatjat fins ara a la regió de Campo de Borja (Aragó) i aquest cap de setmana a la illa italiana de Sardenya.

«Catalunya és terra de garnatxes i la Terra Alta la capital mundial de la garnatxa blanca. D’això n’ha de ser conscient el país i hem de saber explicar-ho al món», va assegurar ahir la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, en rebre la distinció.

La consellera va destacar que «Catalunya serà la capital de la garnatxa 2018, una gran oportunitat per a projectar al món la riquesa de la nostra producció vitivinícola i la diversitat cultural del país». «Hem de posar en valor la riquesa de les varietats de casa nostra, una riquesa que es trasllada al territori i lliga amb la cultura del país».

Un terç de la producció

La garnatxa blanca és l’emblema de la DO Terra Alta, que també treballa amb les garnatxes negres i peluda. La comarca concentra el 33% de la producció mundial de raïm de garnatxa blanca, el 75% de l’espanyola i el 90% de la catalana. Es tracta d’una varietat que dóna lloc a uns vins blancs joves i distingits i que disposen d’un distintiu de qualitat específic ‘Som Terra Alta. Garnatxa Blanca 100×100’ i del lema ‘DO Terra Alta, l’ànima de la Garnatxa Blanca!’.

El concurs es celebrarà durant un cap de setmana o tres dies a la comarca, entre els mesos de març i abril de 2018, amb un acte de recepció previst a Barcelona. Atraurà a prescriptors i sommeliers de diversos països amb l’objectiu de degustar els millors vins del món elaborats amb varietat de garnatxes.

El programa d’actes inclourà ponències, una nit maridatge de caràcter professional, la celebració del concurs i altres esdeveniments que es puguin organitzar.

L’objectiu es situar la Terra Alta com una denominació d’origen de referència no només en l’àmbit català, que ja ho és, sinó en l’estatal i mediterrani.

Comentarios
Multimedia Diari