Nou centre de salut mental a Móra d’Ebre per atendre Ribera i Terra Alta

La consellera Alba Vergés assegura que l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta segueix els terminis marcats

12 mayo 2021 16:19 | Actualizado a 12 mayo 2021 16:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Móra d’Ebre ha estrenat un nou centre de salut mental de la Fundació Pere Mata, que dona servei a les comarques del nord de les Terres de l’Ebre. Suposa el trasllat del Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA) i Centre de Salut Mental Infanto Juvenil (CSMIJ) de la xarxa pública concertada de salut mental, fins ara ubicats a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, i permetran també la posada en marxa del nou Servei de rehabilitació comunitària (SRC) per les comarques de la Ribera d’Ebre i Terra Alta. La consellera de Salut, Alba Vergés, va inaugurar ahir les instal·lacions, que permetran dotar el Centre de Salut Mental i el Centre de Salut Mental Infanto-juvenil d’uns nous espais per atendre l’increment d’activitat i implementar els nous models assistencials basats en programes més personalitzats. 

Unes millores per a la població de referència en aquesta zona «que van en sintonia amb els objectius marcats pel Pla Director de Salut mental i addiccions», destaquen des de la Generalitat. 

Durant la visita, Vergés va manifestar que  «la salut mental ja era prioritària abans de la pandèmia» per al Departament de Salut i que ara, «en l’època post covid, encara ho és més». 

Pel que fa a l’ampliació l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el de referència a les Terres de l’Ebre, Vergés va assegurar que es compleixen els terminis, amb la constitució de la comissió de seguiment que marcava el protocol firmat amb l’Ajuntament de Tortosa i el Servei Català de la Salut el passat mes de desembre. «Primer hi ha totes les tasques urbanístiques prèvies i els tràmits per poder tirar endavant el projecte, que és el que volem i el que és necessita», remarcà la consellera. L’ampliació, a cinc anys vista, suposa la construcció d’un nou edifici ambulatori i un d’oncològic, així com un aparcament soterrani, amb una inversió de 46 milions d’euros. 
Des de Tortosa, la consellera també va fer una nova crida a la vacunació i va anunciar que ja poden demanar cita els ciutadans de 50 a 55 anys. 

Acte del Dia Mundial de la Infermera a Tortosa
La consellera Alba Vergés va ser present a l’obertura de l’acte del Dia Mundial de la Infermera que va tenir lloc ahir a la tarda a l’Hospital Verge de la Cinta. Vergés va destacar la tasca d’aquest col·lectiu, que s’ha fet si cap més visible arran de la Covid-19. També va detallar que enguany s’incorporaran a Catalunya 294 nous professionals d’infermeria residents, un rècord històric que suposa un increment en formació especialitzada, un 47,73% respecte l’any 2019. Aquestes infermeres i infermers s’incorporaran al sistema sanitari i s’especialitzaran en els àmbits de la geriatria, l’atenció familiar i comunitària, la pediatria, la salut mental i la infermeria del treball.
L’acte de reconeixement al col·lectiu va comptar amb una taula rodona sobre les experiències d’aquests mesos de pandèmia, i la presentació d’una cançó d’homenatge del cantautor Robert Pujol.

Comentarios
Multimedia Diari