Nou consultoris locals del Baix Ebre tindran metge només al matí

Per ser atesos de tarda, els usuaris d’Aldover, Xerta, Benifallet, Paüls, Alfara de Carles i els Reguers hauran d’anar a Tortosa. Els de Jesús, Mas de Barberans i la Raval de Crist, a Roquetes

31 octubre 2019 12:40 | Actualizado a 04 noviembre 2019 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha anunciat una reordenació dels serveis i horaris d’atenció primària a la zona de Tortosa Oest (que abasta una part del Baix Ebre i el Mas de Barberans, al Montsià), que garanteix al servei als matins a nou consultoris locals però concentra les visites de tarda als CAPs Baix Ebre (Tortosa) i Roquetes.

Així, a partir d’aquest proper dilluns 4 de novembre, els veïns d’Aldover, Xerta, Benifallet, Paüls, Alfara de Carles i els Reguers s’hauran de desplaçar a Tortosa, mentre que els de Jesús, la Raval de Crist i Mas de Barberans hauran d’anar fins al CAP de Roquetes si volen ser atesos pel metge de capçalera en horari de tarda. Cadascun d’aquests pobles té assignada una tarda al CAP de referència per a les visites concertades, però les visites sobrevingudes i incidències seran també ateses la resta de dies. A més, hi haurà un equip de tarda dedicat exclusivament a les visites domiciliàries, establert al CAP Baix Baix Ebre però que donarà cobertura a tota l’àrea de referència, segons ha detallat la gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà.

Tal i com ja va explicar el Diari, diversos alcaldes d’aquesta àrea havien expressat el seu malestar per la possible pèrdua dels serveis sanitaris als respectius consultoris locals per la tarda.

Per al Departament de Salut, però, aquest canvi busca millorar l’atenció als usuaris amb un horari fix (que no hi havia fins ara), optimitzar els recursos i fidelitzar els professionals sanitaris.

«No es tracta de cap retallada o reducció, sinó d’una reorganització acordada amb els mateixos professionals sanitaris», remarca Lleixà.

L’equip d’atenció primària a Tortosa Oest està format per 21 facultatius especialistes en medicina familiar i comunitària, 20 professionals d’infermeria i 11 de personal de gestió i serveis.

Reunió amb els alcaldes

El nou model es va donar a conèixer ahir als alcaldes dels municipis, als que el Departament de Salut ha demanat un vot de confiança per veure els resultats d’aquest horari. En aquest sentit, en un termini de dos mesos es farà una comissió de seguiment per avaluar el servei i introduir canvis si fos necessari. A més, tant la gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, com la directora de primària de l’ICS, Maria Ferré, es desplaçaran la pròxima setmana a les diferents poblacions per explicar els canvis als mateixos usuaris.

Des de Salut insisteixen que aquesta fórmula ja funciona de forma satisfactòria a comarques com la Ribera d’Ebre o la Terra Alta.

Comentarios
Multimedia Diari