Nou detingut a Deltebre de la xarxa de tràfic d'haixix desmantellada al Delta

Els detinguts a Esplugues i Deltebre efectuaven tasques de vigilància, mentre que el detingut de Vallirana donava suport logístic dintre de l'organització

19 mayo 2017 16:28 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Agents dels Mossos d’Esquadra adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de les Terres de l’Ebre han detingut tres membres més de l’organització criminal de tràfic internacional d’haixix que operava al delta de l’Ebre i que va ser desmantellada el passat mes d’octubre.

Els agents van detenir el passat dimecres 1 de febrer tres homes: un home de Deltebre de 34 anys i un home de l’Esplugues de Llobregat de 45 anys -tots dos de nacionalitat espanyola- i un home de nacionalitat marroquina, veí de Vallirana, de 4 0 anys. El mateix dia també es va realitzar una entrada i registre en un local ( un locutori) de Vallirana on treballava un dels detinguts.

Els detinguts a Esplugues i Deltebre efectuaven tasques de vigilància, mentre que el detingut de Vallirana donava suport logístic dintre de l’organització.

El passat mes d’octubre, un dispositiu policial va permetre interceptar ‘in fraganti’ un desembarcament de droga a la platja del Nen Perdut, prop de la bassa de l’Arena a Deltebre. Els agents van intervenir 85 fardells d’haixix amb un valor al mercat de 4 milions d’euros. En aquella operació es va detenir 20 membres de l’organització criminal de sis nacionalitat diferents, sis de nacionalitat espanyola i residents a Deltebre, i altres del Marroc, Colòmbia, Albània, Romania, Polònia i Itàlia. Tretze membres de la banda van ingressar a la presó i la resta van ser posats en llibertat amb càrrecs.

Respecte els tres nou detinguts, el passat divendres, 3 de febrer, van passar a disposició judicial, que va decretar llibertat amb càrrecs pels dos espanyols. El marroquí, al seu torn, va ingressar al CIE pendent de l’execució de la resolució d’expulsió de l’Estat espanyol.

La xarxa funcionava com una empresa. D’una banda, disposava d’una divisió comercial encarregada de la compra de la droga a diversos subministradors del Marroc i del seu transport, primer per terra al país d’origen, i després per mar fins a la costa del delta de l’Ebre. Una segona divisió es dedicava a la logística, amb la vigilància dels punts de desembarcament, la compra i entrega de benzina per a facilitar el retorn de les embarcacions al seu punt d’origen, i la custòdia d’un edifici guarderia –ubicat també al Delta–. El cap d’aquesta unitat era espanyol i residia al Delta.

Comentarios
Multimedia Diari