Más de Ebre

Nou dones mobilitzen la Terra Alta contra el càncer

Arran d’una jornada solidària, la Terra Alta s’ha bolcat durant tot aquest mes en la recaptació de fons per a l’Hospital Sant Joan de Déu

Núria Messeguer

Whatsapp
Les nou dones que van aconseguir parar la comarc.  FOTO: Cedida

Les nou dones que van aconseguir parar la comarc. FOTO: Cedida

Gandesa va celebrar el passat 7 d’abril una jornada solidària per recollir fons per a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Però l’eufòria d’aquest dia de celebració es va contagiar a tot el poble i a tota la comarca. Va ser així, com el dia solidari va passar a ser el mes solidari.

Per aquest motiu durant les següents setmanes no van parar d’organitzar actes per contribuir en aquesta noble causa. El resultat, però, no ha deixat a ningú indiferent, doncs la humil iniciativa organitzada per nou dones ha aconseguit arribar fins als 41.000 euros.

El primer diumenge solidàri que es va organitzar a «La Catedral del vi». FOTO: Joan Revillas

Tot per col·laborar amb la creació del SJD Pediatric Cancer Center a Barcelona, el centre oncològic infantil més gran d’Europa, el qual pretén ser també un i referent mundial pel que fa a l’atenció integral dels nens i nenes amb càncer.

Una iniciativa que va sorgir de Sònia Monforte, veïna de Gandesa que va aconseguir superar un càncer. Conscienciada amb la malaltia i totes les greus conseqüències que granera, va decidir conjuntament amb dos més, aportar el seu granet d’arena. Però, no es va quedar sola, nou dones més la van acompanyar i totes juntes van decidir recaptar fons, i així és com van mobilitzar pràcticament tota la comarca.

Montse Barceló, una d’aquestes nou dones que han format part del tàndem, explica, emocionada, que «quan vam acabar la jornada, aquell diumenge, ens vam adonar que no podíem acabar allà». «El mes ha passat tan de pressa, ha sigut una autèntica bogeria» i continuava: «la gent es va bolcar moltíssim, al principi les donacions eren com un vot de confiança, perquè ens coneixien, però realment no teníem res preparat del tot».

«Però al final les donacions no paraven i les activitats tampoc, sempre ens quedava vendre vi o bosses, els bingos de la llar d’avís, les partides de pàdel solidàries... teníem tantes coses!». Per aquest motiu, van decidir que  el dimecres dia 15 de maig seria la data de tancament. Fins i tot, es van obrir una plataforma en línia per fer donatius.

Però «calia posar un dia, perquè si no s’hagués tancat mai» tal com explicava Montse Barceló. I al final aquest impuls que van obtenir les nou dones també va ser com ha reconegut Barceló «perquè la gent ens ho demanava, tothom volia». 

nsideren que també cal deixar respirar el tema i no saturar. A més ,com explicava Barceló, «també ha sigut una cosa molt emocional per a nosaltres, necessitem digerir-ho i agafar més forces per a tornar a aconseguir-ho un altre any».

Temas

Comentarios

Lea También