Nou mamògraf d’alta tecnologia a la Clínica Terres de l'Ebre de Tortosa

El centre ha habilitat, a més, un nou espai per a l’alletament matern

25 enero 2020 19:50 | Actualizado a 26 enero 2020 17:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Clínica Terres de l’Ebre ha incorporat un nou mamògraf d’alta tecnologia per a la detecció de tumors mamaris. L’aparell comporta un seguit de beneficis per a les persones que s’han de sotmetre a l’exploració ja que permet reduir el temps de la prova, aplicar una dosi de radiació menor, així com obtindre una imatge de més qualitat que la que oferia l’anterior aparell analògic.

Una altra de les millores presentades ha estat la incorporació d’un nou Espai POPA, per a l’alletament matern, que permetrà aconseguir un espai confortable per aquelles dones amb nadons. L’espai, que es troba al costat del vestívul d’entrada a l’equipament sanitari, forma part de la iniciativa del col·lectiu Amics de la Popa, que promou l’alletament matern com a alimentació ideal per als nadons.

L’espai de la Clínica Terres de l’Ebre es suma als 433 més que hi ha per tot Catalunya (equipaments sanitaris, farmàcies, escoles bressol, biblioteques, cafeteries, etc.). L’Espai POPA està pensat perquè aquelles dones que són de visita al centre o que estiguen prop de la clínica puguen alletar les criatures amb total comoditat.

A més, a la planta baixa del centre s’han habilitat uns canviadors perquè les mares i els pares puguin canviar els bolquers als nadons.

El coordinador d’hospitalització i de la zona de parts de la Clínica, Òscar Forcadell, va explicar que la iniciativa es va fer real a partir de la proposta d’una de les llevadores del centre, Vanessa Sanz. «El projecte simplement vol afavorir la lactància de la mare tant en espais públics com privats». Segons ha explicat el coordinador, a Tortosa hi ha sis espais més com aquests perquè l’experiència sigui més còmoda.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada de la regidora de Salut, Mònica Ripoll, i de la directora de la Clínica Terres de l’Ebre, Núria Casalé, van visitar ahir les instal·lacions i en van destacar l’avantatge que suposa per a les pacients. Roigé, va valorar molt favorablement la iniciativa de la llevadora i va explicar que aquestes millores són una «aposta per treballar per la sanitat pública i de qualitat» per oferir «més serveis, millorant els equipaments dels quals disposa el centre de titularitat municipal».

Comentarios
Multimedia Diari