Nou morts en set mesos al tram ebrenc de la carretera N-340

Un camioner de nacionalitat romanesa mor a l´acte en unxoc entre dosvehicles de gran tonatge, de matinada

19 mayo 2017 22:15 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El tram ebrenc de la carretera N-340 suma un nou accident mortal i ja són 9 les persones que han perdut la vida enguany en aquesta via, davant dels 6 morts del 2014, el que suposa un increment del 50 per cent respecte a l’any passat, quan encara som al mes de juliol.

L’últim sinistre va tenir lloc la matinada d’ahir, poc abans de les dues, amb la topada entre dos camions de gran tonatge a l’altura del quilòmetre 1.092 de la via, al terme municipal de Camarles. Segons dades del Servei Català del Trànsit, el conductor d’un camió, de nacionalitat romanesa, va morir com a conseqüència d’una col·lisió per envestida entre el vehicle en què viatjava i un altre camió.

A més, el sinistre va causar dos ferits menys greus. Es tracta del conductor de l’altre camió implicat i l’acompanyant de la víctima mortal. Ambdós van ser traslladats per efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on ahir mateix van ser donats d’alta.

La forta topada va deixar els camions (un d’ells carregat de llimones) destrossats a la via, fet que va complicar les tasques per retirar-los i, de retruc, el trànsit a la zona durant la major part de la jornada. Així, durant bona part del dia la carretera va romandre totalment tallada al trànsit i es van desviar els vehicles per un vial lateral. El pas va quedar finalment restablert del tot a primera hora de la tarda.

Amb la víctima d’ahir ja són nou les persones que han mort en accidents de trànsit a la carretera N-340 al seu pas per les Terres de l’Ebre durant els primers set mesos de l’any. La xifra supera amb escreix els sis morts de l’any passat, els quals es van concentrar durant el primer semestre de l’any i amb un accident molt greu a l’altura de Sant Carles de la Ràpita el 3 de juny, amb la mort de tres persones de nacionalitat alemanya membres d’una mateixa família.

Enguany els accidents mortals es concentren al tram del Baix Ebre, entre l’Aldea i l’Ametlla de Mar. Diversos han produït més d’una víctima, com els dos homes que van morir a l’Aldea en un xoc frontal entre un cotxe i un camió a l’Aldea, el passat 15 de juny; el matrimoni de Tortosa que va perdre la vida en un accident a l’altura de l’Ampolla, al mes de febrer.

Es dóna la circumstància que en la majoria de sinistres mortals hi ha involucrats camions. La carretera N-340 suporta a les Terres de l’Ebre una altra densitat de trànsit, especialment de vehicles pesants, en ser aquesta via l’única gratuïta que travessa el territori de sud a nord (l’alternativa de pagament és l’autopista AP-7).

Per frenar aquesta alta sinistralitat s’han posat en marxa algunes mesures, com ara la restricció de pas de camions puntualment els caps de setmana, quan la carretera suposa a més una via d’accés a les platges.

 

Comentarios
Multimedia Diari