Nou pas endavant urbanístic per a la implantació de Kronospan a Tortosa

La multinacional continua els moviments de terres, en espera de la modificació del POUM per poder aixecar la fàbrica

10 diciembre 2021 18:50 | Actualizado a 11 diciembre 2021 15:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El proper ple de l’Ajuntament de Tortosa, aquest dilluns 13 de desembre, portarà a aprovació la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que ha de permetre la implantació de Kronospan, la multinacional dedicada a la fabricació de panells de fusta reciclada, al polígon Catalunya Sud. L’empresa continua els moviments de terres, en espera d’aquests canvis per poder iniciar la construcció de la planta, de 90.000 metres quadrats.

Rebuts els diferents informes preceptius, el ple debatrà l’aprovació provisional (la inicial va tenir la unanimitat de tots els grups), abans de passar per la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre el 17 de desembre.

La modificació implicarà el canvi d’emplaçament, dins del mateix polígon, d’una parcel·la reservada per a equipaments i també el canvi de lloc d’una parcel·la que té consideració de zona verda. D’aquesta manera la parcel·la d’equipaments estarà més ben situada i la nova zona verda estarà vinculada i tindrà continuïtat amb la resta de l’entorn. Així mateix, també s’ajusten els paràmetres urbanístics. «Modificacions, totes, que són necessàries per fer viable la inversió», remarquen des del govern municipal.

L’alcadessa de la ciutat, Meritxell Roigé, ha explicitat que la voluntat del consistori és la de «facilitar tots els tràmits perquè es pugui dur a terme aquesta important inversió al polígon Catalunya Sud, que ha de generar 185 llocs de treball directes i més de 1.500 d’indirectes».

Tal i com ja va avançar el Diari, l’empresa ja ha elevat la inversió prevista a les Terres de l’Ebre per sobre dels 230 milions d’euros i té per objectiu tenir la planta construïda i poder començar a treballar-hi a finals del 2022. Així, aquests treballs previs de moviments de terres s’allargaran fins a gener o febrer, per passar llavors a construir la fàbrica pròpiament dita.

Segons detalla Roigé, des de l’Ajuntament es treballa amb l’empresa per tenir a punt la llicència d’activitat i tots els requits necessaris per a la seua posada en marxa.

Movem diu que aprovarà el pressupost si hi ha partida per als terrenys de l’hospital

Per altra banda, el govern municipal de Junts per Tortosa i PSC continua negociant amb els grups de l’oposició per poder aprovar el pressupost municipal per al 2022. Roigé considera necessari adequar els comptes, que s’han prorrogat des del 2019, als nous condicionants i necessitats socials arran de la pandèmia de la Covid-19.
En aquest sentit, el principal grup de l’oposició, Movem Tortosa, ha posat ara com a única condició la compra de terrenys per a la construcció d’un nou hospital. Roigé ha acusat Movem de copiar la proposta del grup de Ciutadans, i recorda al portaveu Jordi Jordán (també diputat al Parlament), que la Generalitat no ha fet cap petició ni ha inclòs cap partida per al centre els seus pressupostos per a l’any que ve. 

Comentarios
Multimedia Diari