Nou seguiment massiu en la segona jornada de vaga a les nuclears

Els sindicats valoren "l’actitud negociadora" d’ANAV per atendre les demandes dels treballadors de les empreses auxiliars

20 junio 2017 15:50 | Actualizado a 21 junio 2017 16:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Segona jornada de vaga amb un seguiment massiu les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs, convocada pels treballadors de les empreses auxiliars per millorar les seves condicions laborals. L’activitat a les plantes s'ha limitat aquest dimarts als serveis mínims establerts, mentre durant tota la jornada s'han mantingut piquets informatius dels sindicats als accessos. L’aturada s'allargarà fins a les sis del matí d'aquest dimecres.  

Els convocants qualifiquen com tot un èxit la vaga, que en la seva primera jornada va aconseguir aturar les tasques de recàrrega a Ascó I;unes tasques que ara ja es troben molt avançades s  que permetran tornar a posar en marxa el reactor nuclear en els propers dies, si no hi ha cap contratemps. 

Ara, la Coordinadora de representants sindicals de les empreses auxiliars de les nuclears  catalanes es reunirà per analitzar les mobilitzacions realitzades, proposar un nou full de ruta i reprendre les negociacions amb l’empresa gestora de les centrals, l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), presentant-li  un document on es reflecteixin les demandes dels treballadors. 

Els sindicats valoren molt positivament la reunió celebrada dilluns entre la direcció d’ANAV i els màxims representants de CCOO i UGT a la plantilla de les centrals. «Hi ha una predisposició negociadora per part de l’empresa i creiem que podem arribar a un acord», afirma Jaume Pujals», portaveu de la Coordinadora sindical de la trentena d’empreses auxiliars que treballen per a Ascó I, Ascó II i Vandellòs II, amb més de 1.300 treballadors. Els serveis externalitzats són molt diversos, des del manteniment industrial i elèctric fins a l’enginyeria, passant per la neteja industrial i de locals, entre d’altres. 

Els treballadors demanen que se’ls garanteixi l’aplicació dels respectius convenis col·lectius  i l’estabilitat de les condicions laborals, tot i els possibles canvis de contractes d’ANAV amb les empreses auxiliars prestadores dels serveis.

Comentarios
Multimedia Diari