Nou servei de mobilitat internacional per a joves a les Terres de l’Ebre

El projecte és totalment gratuït i està dirigit a tots els joves independentment del nivell d’estudis

16 enero 2020 10:40 | Actualizado a 16 enero 2020 11:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els joves majors de 16 anys de les Terres de l’Ebre podran gaudir d’estades de mobilitat internacional mitjançant el nou servei d’oficina de mobilitat establert a les quatre oficines joves del territori (Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta). El projecte, que entrarà en funcionament el mes de febrer, s’ha desenvolupat en coordinació amb l’entitat Obre’t’Ebre, que des de l’any 2007 treballa amb programes de mobilitat internacional.

La nova oficina ofereix un acompanyament personalitzat d’assessorament i informació al jovent, professionals i entitats sobre els programes d’estades solidares i de voluntariat, intercanvis internacionals de curta durada, projectes juvenils i formacions per a treballadors i persones de l’àmbit de la joventut i pràctiques a l’estranger (tant remunerades com no remunerades).

El servei es prestarà de manera presencial itinerant amb el desplaçament periòdic del personal a cada oficina, garantint així el component de proximitat amb les persones interessades que es desplacin fins les oficines. Les oficines formen part de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) que, tal com ha explicat la directora general de Joventut, Laia Girós, fomenten l’emancipació dels joves.

La directora general de Joventut i el coordinador territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Joan Ll. Barberà, van visitar ahir les instal·lacions de l’oficina jove de Tortosa, situada a la plaça del Carrilet. Girós va afirmar que s’havia escollit les Terres de l’Ebre per desenvolupar el projecte perquè van considerar que «l’Ebre és un bon lloc per fer-ho i és un bon lloc per donar a conèixer al món. A més, tenim una entitat molt arrelada, que és Obre’t’Ebre».

Barberà, per la seua banda, va explicar que un dels objectius és «empoderar els joves i que s’enriqueixin de l’experiència». Tant el coordinador com la responsable dels projectes d’Obre’t’Ebre, Susanna Ibáñez, van voler recalcar que el programa està dirigit a tots els joves, independentment del seu nivell d’estudis i que, a més, és totalment gratuït. Aquests factors fan que els projectes de mobilitat siguin accessibles a tots els joves.

Comentarios
Multimedia Diari