Más de Ebre

Nous ajuts a la Ràpita per a persones o famílies en risc d’exclusió

Ja es poden sol·licitar els ajuts per a alimentació i els destinats a cobrir necessitats puntuals, urgents i bàsiques

REDACCIÓ

Whatsapp
Nous ajuts a la Ràpita per a persones o famílies en risc d’exclusió

Nous ajuts a la Ràpita per a persones o famílies en risc d’exclusió

L’Ajuntament de la Ràpita convoca nous ajuts econòmics per a les persones o famílies en risc d’exclusió social. Aquestes ajudes van dirigides a persones empadronades al municipi que es trobin amb dificultats econòmiques o en risc d’exclusió social amb l’objectiu de pal·liar situacions de necessitats bàsiques. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, explica que «és necessari activar ajuts econòmics per a les persones i famílies que tenen dificultat per cobrir les necessitats bàsiques, i més en la situació socioeconòmica que estem vivint a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19».

Els ajuts de La Botigueta formen part del programa social destinat a garantir la cobertura de les necessitats bàsiques, ja que els beneficiaris reben un ajut econòmic per comprar aliments frescos al Mercat Municipal. L’ajut es canalitza amb una targeta moneder que és recarregada pels Serveis Socials de l’Ajuntament. Aquest sistema evita l’estigmatització de l’usuari en poder escollir una gran diversitat d’aliments frescos de manera còmoda i discreta i a més, permet dinamitzar el Mercat Municipal, ja que la targeta només es pot fer servir a les seves parades. El termini per presentar les sol·licituds ja està actiu i romandrà obert fins al 30 de setembre de 2021. El pressupost inicial dels ajuts és de 6.000 euros amb possibilitat d’ampliar-se en el transcurs de l’any.

D’altra banda, els ajuts dineraris directes pretenen cobrir les situacions de necessitat puntuals, urgents i bàsiques en què es troben persones que no disposen de recursos suficients per afrontar-les. Els ajuts ja es poden sol·licitar i el període de sol·licituds es tancarà el 3 de desembre de 2021. Hi ha diferents tipus d’ajuts: els d’urgència social per cobrir deutes de lloguer, accedir a un habitatge de lloguer o atendre el pagament de les factures dels subministraments bàsics; les prestacions econòmiques excepcionals per a despeses d’atenció sanitària, medicaments amb tractaments de llarga durada o crònics i ulleres; i els ajuts per potenciar la integració social per a activitats de lleure o situacions d’especial gravetat. El pressupost inicial dels ajuts és de 17.000 euros.

Les bases i la convocatòria per sol·licitar els ajuts es troben disponible online a la pàgina web de l’Ajuntament. També es pot demanar informació als Serveis Socials trucant al 678 762 148 o enviant un correu a serveissocials@larapita.cat.

Comentarios

Lea También