Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ebre Agricultura

Nous ajuts per a la compra de saponines contra el caragol poma

La partida del Departament d’Agricultura és de 120.000 euros i es finança als arrossaires un terç del cost del biocida

REDACCIÓ

Whatsapp
Nous ajuts per a la compra de saponines contra el caragol poma

Nous ajuts per a la compra de saponines contra el caragol poma

El Departament d’Agricultura de la Generalitat ha convocat una nova línia d’ajuts per als arrossaires destinada a subvencionar les saponines, el mètode «més efectiu» per al control del caragol poma, plaga que afecta especialment el marge esquerre del Delta de l’Ebre. La comissió tècnica es va reunir el 30 d’abril i va acordar les actuacions per aquest 2020 dins del programa de desenvolupament rural que acaba enguany i que ha tingut un pressupost de 5 milions d’euros.

La línia d’ajuts subvencionarà el 33 per cent dels costos derivats de la compra de saponines que s’efectuïn en el període entre el 17 d’abril i el 13 de novembre. L’import de la partida és de 120.000 euros.

L’objectiu actualment és controlar la plaga a l’hemidelta esquerre de l’Ebre i rebaixar la densitat de les poblacions de caragol poma, evitar la invasió de noves parcel·les de cultiu i actuar sobre els arrossars ja envaïts per impedir que siguin la font d’una nova invasió cap a altres camps o cap als sistemes de reg i drenatge.

També és prioritari evitar la seva propagació a l’hemidelta dret, on n’han aparegut focus puntuals aquests darrers anys. L’objectiu a l’hemidelta dret és erradicar-lo i es fan tractaments físics o tractaments intensius en les parcel·les afectades, i als canals de desguàs i també actuacions preventives per evitar que les màquines agrícoles i els planters siguin fonts d’introducció de l’espècie invasora cap a aquest hemidelta.

La gestió i el maneig en la xarxa de regs i desguassos, els tractaments amb aigua de mar i el control del caragol al tram final del riu Ebre i la seva llera formen part també de les actuacions desenvolupades per contenir la plaga.

Temas

Comentarios

Lea También