Nous esforços per reimpulsar els polígons d’Oriola i Tosses

L’Ajuntament d’Amposta i Pimec signen un conveni de col·laboració per dinamitzar els polígons industrials, fer-los més atractius i recollir les necessitats dels empresaris

14 junio 2018 11:12 | Actualizado a 15 junio 2018 14:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Amposta i Pimec, la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya han signat un conveni de col·laboració que inclou una aportació de 10.000 euros per part de l’Ajuntament a la patronal. Els objectius són dinamitzar els dos polígons industrials de la ciutat, recuperar les associacions de propietaris i empresaris, i donar suport a les empreses del municipi.

«Cada any signem un conveni, i enguany el que hem fet és posar més accent en la dinamització dels polígons Tosses i Oriola», explica al Diari l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. «Ens hem adonat que les dos entitats d’empresaris anaven una mica per lliure i hem pensat que és interessant tenir més unitat».

Així, hi ha una persona de referència a la patronal que està contactant amb tots els empresaris dels dos polígons per detectar les necessitats que tenen, i un cop feta aquesta tasca, es traslladarà a l’Ajuntament les demandes. 

El polígon de Tosses té uns 300.000 metres quadrats on hi ha ubicades 53 empreses (hi ha 25.000 metres quadrats lliures). Però el que més preocupació genera a l’Ajuntament és el Polígon d’Oriola, que té 700.000 metres quadrats dels quals només hi ha ocupats uns 190.000, amb 21 empreses. «Creiem que és un polígon que té molt de potencial perquè, a més, està al costat de la carretera N-340. La situació no és crítica però sí estem una mica preocupats».

El terreny públic disponible ja s’ha tret a subhasta i actualment ja hi ha tres empreses interessades. «A Oriola especialment estem posant incentius. Les llicències d’obra estan bonificades, i els ajuts a la contractació també. Estem fent un acompanyament a les empreses i esforçant-nos en ser més atractius», explica Tomàs. L’alcalde afirma així mateix que del que es tracta és que l’Ajuntament tinga una actitud proactiva i, primer, cal escoltar les necessitats dels empresaris. 

Tomàs explica que els beneficis de les parcel·les públiques es revertiran en actuacions al mateix polígon per millorar mancances. «Es podrà fer desplegament de la xarxa d’internet, millores en la senyalització, en la il·luminació... en el que ens comuniquen els empresaris». 

Acords amb Pimec
Altres aspectes que inclou el conveni són el programa de suport a l’empresa familiar dirigit a assegurar la continuïtat de l’empresa familiar del territori, que inclogui jornada formativa a les empreses i al personal tècnic de l’Ajuntament per ajudar-los a detectar situacions de necessitat; assessorar a les empreses que determini l’Ajuntament de les diferents vies de recerca de finançament tant públic com privat així com les subvencions vigents i les deduccions fiscals en R+D+i. També inclou l’organització de jornades formatives.

Comentarios
Multimedia Diari