Nous tractaments contra el mosquit als arrossars i el litoral del Delta

S‘han tractat unes 400 hectàrees d’espais naturals, inundats per les pluges intenses

07 agosto 2021 10:20 | Actualizado a 07 agosto 2021 10:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tècnics del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) han dut a terme aquesta setmana nous tractaments contra el mosquit al delta de l’Ebre, en concret en unes 400 hectàrees d’espais natural de la zona litoral, que van quedar inundades per les pluges intenses del passat cap de setmana.

En el marc de la campanya per controlar la població de mosquits, especialment durant els mesos d’estiu, la setmana que ve es durà a terme el tercer tractament planificat als arrossars perimetrals dels nuclis urbans. El tractament s’inicien habitualment a l’hemidelta esquerre, a les zones de l’Ampolla-Camarles, l’Aldea, Deltebre i Riumar i continuen a l’hemidelta dret, a les zones d’Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d’Enveja, els Muntells i Sant Carles de la Ràpita. En total, es tracten unes 2.100 hectàrees d’arrossars, els més propers a les zones habitades.

Enguany, el producte que s’utilitza per fer el tractament en arrossars es basa en la matèria activa Bacillus thuringiensis, comercialitzat amb el nom de Vectobac 12 AS, després que no s’hagi autoritzat l’excepcionalitat per continuar fent servir l’insecticida regulador del creixement a base d’un inhibidor de quitina que s’utilitzava fins l’any passat. Tot i que el tractament de les larves de mosquit en arrossars s’encarirà un 40 per cent, es preveu mantenir els tres tractaments previstos durant la campanya.

Pel que fa al finançament d’aquests tractaments va a càrrec de les aportacions dels ajuntaments del Delta, la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià i la Generalitat de Catalunya, i compten amb la supervisió del Departament de Salut.

A l’estiu el Copate intensifica les tasques de control de la població de mosquit tant en espais naturals, com en arrossars perimetrals als nuclis urbans, perquè no supose un problema per als habitants del Delta i per als turistes que visiten la zona en aquesta època de l’any.

Comentarios
Multimedia Diari