Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Nous trams de fibra òptica a tota la demarcació

Al Vendrell, Valls, Móra d'Ebre, Falset o Gandesa, entre d'altres

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge d'arxiu d'operaris instal·lant fibra òptica. Foto: DT

Imatge d'arxiu d'operaris instal·lant fibra òptica. Foto: DT

El Govern ha aprovat declarar com a obres d’emergència deu projectes de desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat, que afectaran 51 municipis de 16 comarques, i que permetran assegurar la connectivitat en uns moments en què és bàsic garantir la cobertura a tot el territori, a causa de les mesures de confinament imposades per la pandèmia del coronavirus Covid-19.

Les necessitats generades pel teletreball, la formació en línia, entre altres,  evidencien la necessitat de disposar d’una infraestructura de xarxa de fibra òptica amb uns nivells de seguretat física superiors a les existents i que pugui facilitar el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions en municipis que a data d’avui gaudeixen de nivells insuficients de cobertura de xarxes de nova generació en un moment on els increments de trànsit d’Internet s’han situat entre un 50% i un 80% a Catalunya.

Per això es fa indispensable activar el mecanisme de la contractació d’emergència per a l’execució dels treballs d’estesa de xarxa de fibra òptica, per a 10 projectes que permetran connectar deu capitals de comarca i els municipis al seu pas: Falset, Montblanc, Valls, Gandesa, Vielha, Puigcerdà, Moià, Solsona, les Borges Blanques i Sort. Es tracta dels trams següents: Vendrell – Valls; Valls – Montblanc; Móra d’Ebre – Falset i Tortosa – Gandesa, a la demarcació de Tarragona. I a la resta:  Llavorsí – Sort; Llavorsí – Vielha; Mollerussa – les Borges Blanques; Súria – Solsona; Bagà – Puig-cerdà; Castellterçol – Moià.

El Govern va aprovar el passat mes d’octubre el pla per finalitzar el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al conjunt de les capitals de comarca. Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura de 6,4 milions d’habitats, el 84% de la població de Catalunya. Actualment, la Generalitat compta amb punt de connexió a 29 capitals de comarca. 
Amb el desplegament d’aquests trams quedaran cobertes deu capitals més i només restaran pendents el Vendrell, Banyoles i Pont de Suert, que també es connectaran abans de final d’any.    

Comentarios

Lea También