Nova crescuda de l’Ebre amb finalitats ambientals

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i Endesa van dur a terme aquest dijous l’actuació amb l’objectiu de controlar els macròfits al tram final del riu 

14 mayo 2021 11:22 | Actualizado a 14 mayo 2021 11:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Endesa va realitzar ahir dijous el desembassament extraordinari de primavera al riu Ebre, al seu pas pel terme municipal de Flix, amb finalitats ambientals. 
Concretament, les actuacions de la companyia des de la central hidràulica de Flix, acordades amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, van durar cinc hores, des de les 8 del matí fins a la 1 del migdia. Els treballs per arrossegar els macròfits o plantes aquàtiques que s’acumulen al tram final del riu van implicar la coordinació de tres centrals de la companyia, on es va deixar anar el volum necessari d’aigua des de Mequinensa i Riba-roja, per ordre de descens, perquè Flix –l’última de les centrals– pogués deixar anar l’aigua suficient per les comportes de la presa –en lloc de per les turbines, com és habitual– per garantir el manteniment mediambiental del meandre.
Aquesta iniciativa per sanejar el riu es realitza de forma habitual dos cops l’any i és necessària per controlar la proliferació d’aquestes plantes aquàtiques que ocupen estacionalment el Baix Ebre.
Tractament de mosca negra
D’altra banda, abans d’aquesta crescuda extraordinària, dimarts passat el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) va portar a terme el tercer tractament contra la mosca negra. Dilluns van fer-se els mostrejos que van detectar la presència de larves als macròfits per la qual cosa es va fer l’actuació amb el producte biològic BTI.

Comentarios
Multimedia Diari