Nova eina dels periodistes per alertar d’incidències

El Col·legi de Periodistes de l’Ebre engega un espai on podran registrar possibles coaccions o pressions per fer la feina

23 junio 2020 14:26 | Actualizado a 23 junio 2020 14:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La demarcació de les Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes, amb seu a Tortosa, ha presentat una nova eina per tal que els periodistes puguen alertar d’incidències que puguen dificultar el seu treball periodístic. 

Com han explicat el president del Col·legi, Josep Baubí, i el volcal Andreu Prunera, l’eina està adreçada no només als periodistes col·legiats sinó a tothom que treballa en l’àmbit de la comunicació, estiguen o no col·legiats (redactors, caps de premsa, operaris de càmera, tècnics, fotoperiodistes, empresaris...).

Així, es tracta d’un espai a la pàgina web del Col·legi on es poden denunciar retards injustificats, convocatòries sense respectar els horaris laborals i la conciliació familiar, pressions, agressions o altres activitats que interferixin amb la feina del periodista o comunicador.

Les incidències que es recullin en aquest formulari es posaran en coneixement de la junta directiva del Col·legi de Periodistes a la demarcació Terres de l’Ebre i seran tractades de forma confidencial. 

L’objectiu del formulari no és altre que el de posar en coneixement de la junta totes les incidències que tinguin lloc en el marc de l’activitat periodística a l’Ebre i treballar conjuntament en la millora de les condicions de feina i l’activitat professional. L’eina pot servir per evitar conflictes i intervenir com a mediadors i per tenir un informe a final d’any de la classe de perjudicis que a vegades reben els periodistes.

Comentarios
Multimedia Diari