Nova estació de recàrrega de vehicles elèctrics a Móra d’Ebre

Durant els primers dies, mentre es posa a prova el servei, la recàrrega dels vehicles serà gratuïta

11 enero 2020 11:30 | Actualizado a 13 enero 2020 11:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha posat en funcionament una estació de recàrrega de vehicles elèctrics al municipi. El punt de recàrrega està ubicat a l’avinguda Comarques Catalanes, més concretament davant del Casal de jubilats. La instal·lació de l’equip s’ha fet aprofitant una «subvenció de 40.000 euros de la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), a la que vàrem concórrer conjuntament amb l’Ajuntament de Móra la Nova gràcies a la gestió del Consell comarcal de la Ribera d’Ebre», ha afirmat l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol.

L’equip instal·lat és dels anomenats de càrrega ràpida (EdRR), que permeten la càrrega simultània de dos vehicles elèctrics combinant un vehicle connectat amb corrent alterna i un vehicle connectat en corrent contínua.Això permet una càrrega del 80% de la bateria d’un vehicle elèctric en un període de temps entre 15 i 30 minuts, segons la tipologia del vehicle.

El model de l’equip instal·lat és LAFON EdRR que distribueix l’empresa ETECNIC, empresa especialitzada en energia i mobilitat elèctrica. Per tal que l’equip es posi en funcionament i iniciï la recàrrega els propietaris han de fer servir la targeta associada que li atorguen a l’hora en què d’adquereix el vehicle i amb la qual poden desbloquejar el carregador.

El procés és senzill, simplement passant la targeta pel lector de l’aparell i endollant el cotxe a continuació es podrà efectuar la recàrrega ràpida del vehicle elèctric. Respecte al cost de la recàrrega, l’alcalde de Móra d’Ebre manifesta que «aquests primers dies estem acabant de fer les proves operatives en real i hem considerat que sigui gratuïta, però en les properes setmanes es definirà un preu per l’ús de l’equip en línia amb les recomanacions de l’ICAEN i ajustat a la realitat dels usuaris de la comarca».

Una energia respectuosa

La subvenció està emmarcada dins el Pla d’Acció per al desplegament d’Infraestructura de Recàrrega per als Vehicles Elèctrics 2016-2019 (PIRVEC) de la Generalitat. El pla té per objectiu convertir Catalunya en un país atractiu per al vehicle elèctric a través de la garantia de subministrament energètic. L’estratègia compta amb una dotació de 5,8 milions d’euros per tal de superar les barreres que, a dia d’avui, impedeixen que Catalunya assoleixi els nivells d’implantació que el vehicle elèctric té a altres països d’Europa. A més, amb aquests serveis es creen nous llocs de treball relacionats en la seva fabricació i manteniment.

Comentarios
Multimedia Diari