Nova etapa a la Casa d’Acollida de Tortosa sense les monges

Les Filles de la Caritat marxen després de 26 anys ajudant els sense sostre a Tortosa

16 noviembre 2021 10:10 | Actualizado a 16 noviembre 2021 13:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Després de 26 anys, les germanes Filles de la Caritat de Sant Vicent de Paül deixaran d’estar al capdavant de la Casa d’Acollida de Tortosa. La Casa ubicada al convent de la Puríssima, que atén persones sense sostre, continuarà amb la seva tasca amb treballadors de la Fundació que la gestiona, segons és voluntat de Càritas i el Bisbat de Tortosa.

Les monges marxaran a Barcelona, ja que la seva orde requereix un mínim de tres germanes per formar una comunitat i a Tortosa actualment només n’hi ha dos: sor Teresa i Sor Mèrcè, de 80 i 79 anys respectivament. Sor Encarnación va morir l’any passat per Covid, als 66 anys, i l’orde no ha trobat una persona per poder-la substituir.

La presidenta de la Fundació Casa d’Acollida Puríssima Concepció Victòria, Anna Algueró, ha agraït la tasca duta a terme durant tots aquests anys per les Filles de la Caritat de Sant Vicent de Paül. «La seva feina ha estat fantàstica, escoltant i donant escalfor a persones que passen per un mal moment. Serà molt difícil estar a la seva alçada», comenta al Diari.

Està previst que les monges deixin la Casa d’Acollida cap al mes de desembre. També per a finals d’any la Fundació espera poder recuperar un dels principals serveis que va haver de deixar de prestar temporalment arran de la pandèmia de Covid-19: un lloc per dormir a les persones sense sostre. Amb tot, sí que han continuat oferint altres serveis com el de menjar, dutxes o roba. «Esperem poder recuperar el més aviat possible la normalitat, però amb un protocol d’actuació arran de la situació actual», comenta Algueró.

Comentarios
Multimedia Diari