Nova ofensiva dels animalistes per prohibir els bous a l'Ebre i València

L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre fa un balanç positiu de la temporada que ara acaba i defensa la vigència de la Llei que regula els correbous a Catalunya

19 mayo 2017 17:21 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

A punt d’acabar oficialment la temporada taurina a les Terres de l’Ebre (amb els bous de Camarles a principis de desembre), ja està en marxa una nova ofensiva per prohibir els correbous per part dels animalistes.

El Partit Animalista contra el maltractament animal (PACMA) va presentar ahir un total de 73.000 signatures amb aquesta petició, davant de la Generalitat de Catalunya i la Valenciana. Es tracta de la culminació de la campanya iniciada el passat estiu, sota el lema ‘Festes sense bous. Tallem amb la tortura’, que té per objectiu «visibilitzar el sofriment dels animals en aquest tipus de festejos, en els quals el maltractament animal és indiscutible».

Segons l’informe veterinari elaborat pel PACMA i que acompanya a les 73.000 signatures, als bous «se’ls infereixen danys greus per les manipulacions, transport, gana i set, a més de les agressions i fustigació als quals solen veure’s sotmesos per part del públic que acudeix a aquests espectacles».

A això, segons el Partit Animalista, cal afegir «els danys que pateixen en cada tipus de festeig, en funció de la modalitat». Així, detallen, en el bou capllaçat «sofreixen lesions a la base de la banya pel frec amb la corda i, d’altra banda, les sacsejades del seu cap per intentar alliberar-se de les cordes fan que puguin sofrir lesions i esquinçaments en els músculs i tendons del coll, dislocacions cervicals i fins i tot desnucament».

Pel que fa al bou embolat, asseguren a l’informe que «pateixen cremades en el cap, els ulls i el llom, podent quedar-se cecs».

Acompanyen aquestes denúncies amb vídeos enregistrats en festes de l’Ebre i la Comunitat Valenciana, com és el cas d’un bou capllaçat a Amposta, o els bous a la mar de Dénia.

«La societat reclama un millor tracte als animals i rebutja els festejos taurins, que cada any veuen reduït el nombre d’assistents», van afirmar ahir des del Partit Animalista, després del lliurament de les signatures a les administracions catalana i valenciana.

També l’entitat AnimaNaturalis ha enregistrat en vídeo aquest estiu diversos espectacles taurins a les Terres de l’Ebre, per comprovar si es compleix la normativa i denunciar les possibles infraccions, a més de poder carregar-se de proves per tal d’impulsar un canvi en la normativa a Catalunya.

Per a l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, els correbous estan plenament coberts per la Llei de les festes tradicionals amb bous, «aprovada pel Parlament de Catalunya per un ampli consens i en vigor des de l’any 2010». «No hi ha d’haver cap canvi, perquè estem fent les coses bé i complim amb la normativa», afirma el president de l’entitat, Joaquim Martí, que assegura que la majoria de firmes recollides pels animalistes «són de fora del territori».

Comentarios
Multimedia Diari