Noves protestes a les centrals d'Ascó i Vandellòs dels treballadors subcontractats

Els representants sindicals es reuniran la setmana que ve per decidir si porten les manifestacions fora de les plantes nuclears

19 mayo 2017 16:08 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els treballadors de les empreses subcontractades per les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs mantenen les mobilitzacions. Per tercer divendres consecutiu,  al migdia hi va haver una concentració dins de les instal·lacions de la central d’Ascó a les dotze del migdia. Per primera vegada s’hi van sumar també els treballadors a la central Vandellòs II.

Els treballadors de la trentena d’empreses subcontractades protesten, amb el suport de la plantilla fixa de les centrals, per la política de renovació dels contractes de servei que està duent a terme la direcció de l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV), que apostaria per una reducció dels costos. Això estaria comportant « alguns acomiadaments i la precarització de les condicions de treball dels treballadors, que també són professionals nuclears, la majoria amb molts anys d’experiència», segons denuncien els sindicats CCOO i UGT.

Els representants sindicals es reuniran dimecres de la setmana que ve a l’Hospitalet de l’Infant per decidir si emprenen noves mobilitzacions fora dels emplaçaments nuclears, on de moment es mantindran les concentracions dels divendres al migdia.

També hi ha prevista una reunió entre la coordinació sindical i la direcció d’ANAV, el proper 16 de març, per tal d’abordar la situació actual i el malestar dels treballadors de les empreses subcontractades, que suposen més d’un miler de persones.

Els representants sindicals han lliurat ja a la direcció una carta, en al que denuncien «el malestar i el nerviosisme que s’ha generat degut a la inestabilitat dels llocs de treball».

També demanen a ANAV un compromís ferm de la seguretat dels llocs de treball i que revise la política econòmica que du a terme «pel que fa a les contractacions de les empreses col·laboradores i els contractes de servei, ja que l’aplicada actualment contribueix a la precarietat de les condicions laborals dels treballadors i al menyspreu de la rellevància del seu paper dins del conjunt de l’organització», asseguren.

Des d’ANAV s’ha declinat fer qualsevol valoració sobre les protestes dins de les seves instal·lacions o sobre les demandes d’aquest col·lectiu.

Comentarios
Multimedia Diari