Núria Morera s’emporta el Premi Ribera d’Ebre

El Premi de Narrativa Ribera d’Ebre és el certamen més antic en llengua catalana a les Terres de l’Ebre

30 agosto 2019 07:20 | Actualizado a 30 agosto 2019 07:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La benissanetana Núria Morera s’ha endut la 37a edició del premi de narrativa de la Ribera d’Ebre amb l’òpera prima El desordre dels cossos.

L’entrega del guardó, valorat amb 2.000 euros i la publicació de l’obra amb l’editorial Cossetània, es va portar a terme dimecres després de l’emblemàtic sopar literari que dona el tret de sortida a les Festes Majors de Vinebre.

El sopar literari va començar, com és habitual, amb la presentació de l’obra guanyadora en l’edició anterior, que ja es pot trobar a les llibreries: Adellà del riu, de l’historiador deltebrenc Jordi Gilabert.

Tot seguit hi va haver el sopar literari de gala, enguany ambientat amb les figures de Joan Brossa i Teresa Pàmies per commemorar el centenari del seu naixement.

L’obra El desordre dels cossos és un viatge a l’interior de la seva protagonista. Segons l’autora, «es tracta d’una persona que es troba en un punt molt delicat de la seva vida i ha de fer tot un seguit de reflexions profundes» que acaba desencallant una trama «realista i amb forta intriga».

Tot i que la novel·la guanyadra està ambientada en un municipi ideterminat, Morera reconeix que ha pensat en Benissanet mentre escrivia. «A la novel·la no es diu quin poble és, i tothom es pot imaginar un. Parlo d’un riu i la veritat és que pensava amb el meu poble, però no es diu obertament perquè tothom se’l pugui fer una mica seu», afirma.

Per la seua banda, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, va destacar que «el premi feia anys que no es quedava a la Ribera i és un gran goig». Carim va posar l’accent en què «en un dels pobles més petits de la comarca, pensem que és important fer una aportació a la llengua i amb el país en general amb aquest premi».

Cal dir que el Premi de Narrativa Ribera d’Ebre és el certamen més antic en llengua catalana a les Terres de l’Ebre i un dels de més solera del país. Està organitzat per l’Ajuntament de Vinebre i compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari