Núria Ventura: 'La fira de Sant Lluc ens permet promocionar Ulldecona a través de la gastronomia'

Cuina, artesania i swing són els eixos de l’activitat aquest cap de setmana a Ulldecona

19 octubre 2019 10:00 | Actualizado a 19 octubre 2019 10:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Fira de Sant Lluc estrena enguany emplaçament, mentre que des de fa dos anys compta amb nova imatge i format. La cita és aquest cap de setmana del 19 i 20 d’octubre.

Què podem trobar aquest cap de setmana a Ulldecona?

Enguany la novetat és que traslladem la fira a la plaça Diputació. Comptem amb una trentena d’expositors dels sectors de la gastronomia i l’artesania i tot un ampli programa complementari d’activitats, amb tastos, demostracions de cuina, tallers i moltes altres propostes.

Sens dubte, la cuina és protagonista.

En efecte, al costat dels estands, a la Casa de Cultura tindrem tallers de te i d’elaboració de pa, concurs de cuina amb mel, tastos de vins i formatges i demostracions de l’elaboració de plats. I per últim, a l’estand de l’Oficina de Turisme hi haurà les degustacions que gairebé cada hora oferiran una vintena de restaurants i bars del municipi.

Sense oblidar els actes de caràcter més festiu..

Sí, enguany una altra de les novetats de la fira és tla celebració del certamen Tot Swing, amb demostracions de ball, tallers i classes populars per a tothom. Així, l’activitat i la festa s’allargaran dissabte a la nit, amb la presència també de food trucks a la fira.

Quin és l’objectiu de l’actual Fira de Sant Lluc?

Volem promocionar el nostre territori a través dels productes quilòmetre zero i de la gastronomia. A Ulldecona som referents en aquest àmbit, i no només pel fet de tenir dos restaurants amb estrella Michelin. Tant L’Antic Molí com Les Moles participen activament en la fira, com s’hi bolquen també la resta d’establiments.

També es posa el punt final a Patrimònium, el cicle amb el què el municipi dóna a conèixer els seus actius patrimonials i turístics.

Els últims actes del cicle són una conferència sobre el Ball de Mantons i la xerrada i taller de cuina ‘Fauna i alimentació a l’epipaleolític’, a càrrec de l’arqueòleg Lluís Garcia Petit i el cuiner Sergi Caselles, demà dissabte a l’ermita de la Pietat.

Quins altres actes complementaris cal destacar d’aquests dies?

Un d’ells és la primera Caminada Solidària contra el Càncer, organitzada per la secció local de l’Associació Espanyola contra el Càncer. Aquesta activitat culmina una setmana en la que els comerços locals han decorat els seus aparadors amb motius de color rosa, per mostrar el compromís en la lluita contra el càncer de mama i conscienciar tothom sobre la malaltia. Tot plegat forma part de la campanya ‘Ulldecona es vesteix de rosa’, que ha inclòs també activitats per als més menuts i que ha tingut una molt bona acollida.

Funciona aquest nou model?

Creiem que aquest model de fira ja s’ha consolidat. Funciona sempre i quan el temps ens respecte. Hi assisteix molta gent, tant del poble com de fora, i ens serveix per promocionar tots els nostres actius.

Comentarios
Multimedia Diari