Núria Ventura: «Tenim una dedicació al poble al cent per cent»

El govern municipal d’Ulldecona se centra en la millora dels serveis i suport a les famílies i en la dinamització econòmica del poble 

14 octubre 2018 15:18 | Actualizado a 14 octubre 2018 15:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ulldecona es prepara per a una nova edició de la Fira de Sant Lluc, que tindrà lloc al municipi el cap de setmana del 20 i 21 d’octubre.
 

Són les Festes de Sant Lluc, què representen per a Ulldecona?
Sant Lluc és un dels dos patrons del nostre poble i antigament, coincidint amb aquesta data, se celebraven les Festes Majors. Des de fa anys, però, la festa va lligada ja a la Fira, que també ha evolucionat els darrers anys fins a centrar-se bàsicament en la promoció de productes agroalimentaris i restauració. Enguany hem programat tota una sèrie d’activitats relacionades amb el món de la gastronomia per tal de donar a conèixer tant els productes del territori com també l’elaboració dels mateixos en plats exquisits. Tindrem degustacions, tallers, demostracions... tot per tal que els visitants visquen una experiència única.

L’any que ve seran festes quinquennals. Ja es prepara al municipi per aquest moment tan especial?
Sí, ha començat ja el compte enrere de les Quinquennals, una cita importantíssima per a Ulldecona. Són del 6 al 15 de setembre. Hi ha veïns que fins i tot ja han començat a treballar en l’ornamentació dels carrers per rebre la Mare de Déu de la Pietat. Seran mesos intensos de treball i d’esforç col·lectiu per arribar a punt a les festes i mostrar la millor cara d’Ulldecona. A la vegada, aquesta cita intensifica les relacions de veïnatge i fomenta la col·laboració entre tots. 

Enguany vostè s’ha sotmès a una qüestió de confiança a causa dels pressupostos municipals. Finalment es van aprovar amb endarreriment.
Són uns mesos que ja no recuperarem i que ens han fet retardar nombrosos projectes i iniciatives positives per a Ulldecona i barris. És una llàstima que els diversos grups de l’oposició hagin anteposat els seus interessos partidistes i temes que res tenen a vore amb el municipi, al benestar i el progrés. De totes maneres, des del govern municipal, tot i les dificultats, estem complint amb els compromisos adquirits amb una dedicació al poble al cent per cent.

Hi haurà una propera edició dels Pressupostos Participatius?
Serà ja la tercera en el proper exercici 2019. Creiem que és una bona manera de decidir conjuntament una part del pressupost municipal i que els veïns i veïnes s’impliquen en la governabilitat del municipi. Entre tots fem poble i aquelles decisions compartides sempre acaben sent les més adequades i justes. També hem posat en marxa diversos grups de suport i comissions que ens assessoren i donen suport en la gestió diària i en la planificació estratègica a mitjà i llarg termini.

Quins projectes heu portat a terme l’últim any al municipi?
Bàsicament estem centrats en la millora dels serveis i suport a les famílies (ajudes per la compra de material escolar o suport a la gent gran), en la dinamització econòmica (línia de subvencions per la creació ocupació, altes d’autònoms i reformes dels petits comerços) i les millors urbanístiques, amb l’arranjament de manera integral de diversos carrers, com el carrer del Mar, i també en aquest darrer camp, amb l’impuls de diverses mesures per fomentar la rehabilitació d’habitatges al nucli antic. Ens queda molta feina per fer, també en l’àmbit agrícola amb la millora de camins, per exemple, però treballem amb pas ferm i convençuts de la necessitat de tots aquests projectes.
 
I quins teniu ja a sobre la taula per emprendre properament? 
Seguint amb el fil de la resposta anterior, camins, carrers i diversos punts d’interès dins el nucli són els temes que tenim més avançats, però sense deixar mai de banda el suport a tots els sectors econòmics per tal de guanyar en competitivitat, i aquí podem incloure l’agricultura, la indústria, el comerç, amb un pes important de la restauració, el turisme i fins i tot l’àmbit cultural i el que aquest significa per al nostre poble, amb generació de riquesa en tots els sentits. També treballem en la millora dels serveis a les famílies, sobretot a les més vulnerables. Podríem parlar dels serveis a la gent gran o a la infància, molt ben valorats per part dels veïns i veïnes, i que volem anar ampliant donant resposta a les necessitats creixents de la població.

Comentarios
Multimedia Diari