Objectiu: salvar el planeta amb el Premi Mayor Zaragoza

L’Auditori de Tortosa acull l’entrega de guardons a més d’una dotzena de centres educatius per clipmetratges mediambientals

17 marzo 2019 15:49 | Actualizado a 17 marzo 2019 15:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

’exdirector general de la UNESCO Federico Mayor Zaragoza, amb arrels tortosines, és una persona molt estimada a Tortosa, ciutat que com a mínim visita un cop a l’any amb motiu del premi que porta el seu nom i amb el qual l’Associació Amics i Amigues de la UNESCO present a la capital del Baix Ebre difon els seus valors de pau i solidaritat.

Durant les primeres deu edicions, aquest premi se celebrava per guardonar entitats i associacions solidàries que promovien accions sense ànim de lucre per fer d’aquest un món millor. 

Ara, des de l’any passat, el premi està adreçat a l’àmbit educatiu, tant a escoles com a instituts, per tal que els alumnes facin un treball d’aprenentatge i de conscienciació en un format més tecnològic com és l’elaboració d’un clipmetratge de dos minuts de durada.
Si l’any passat el lema fou els drets humans, en aquesta edició s’ha volgut tractar un tema preocupant i actual com és el medi ambient o el canvi climàtic. El lema concretament ha estat: «Salvem el Planeta: Actuem ara, demà pot ser tard!».

En aquesta 12a edició s’han presentat 65 treballs d’escolars i estudiants. Tot i que la majoria són de les Terres de l’Ebre, també s’hi han presentat de Mallorca, Reinosa, Santander, Saragossa i la resta de Catalunya.

Ahir al migdia es va celebrar l’entrega d’aquests premis a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa, en un sentit acte presidit pel mateix Federico Mayor Zaragoza, que va fer una xerrada sota el títol ‘Reptes globals, respostes globals i a temps’.

L’acte, al qual van assistir molts dels centres educatius que havien participat en el guardó, va ser dirigit per Valeri Gisbert, i presentat per Silvia Tejedor, i també va comptar amb Silvia Ampolla i la seua rondalla i un ball de jotes tortosines. També es projectaren els clipmetratges dels joves creadors, que oferiren moments molt distesos i simpàtics.

Així doncs, els guanyadors d’aquesta edició entre totes les categoris han estat: l’Escola la Falguera de Vilanova del Vallès, l’Institut Calvià de Santa Ponça (Mallorca), l’Institut Torre Vicens de Lleida, l’Institut Quatre Cantons de Barcelona, l’Institut els Alfacs de la Ràpita, l’Institut de Roquetes, l’Institut Cap Norfeu de Roses, el Col·legi San José Niño Jesús de Reinosa, l’Institut Caparella de Lleida, l’Institut de Flix, l’Institut Juniper Serra de Palma de Mallorca i finalment en la categoria d’altres, David Barreda, Marc Domenech i Júlia Albacar. Abans d’acabar l’acte, obert a tothom i de caràcter emotiu però festiu a la vegada, es va realitzar una foto de família amb tots els joves premiats.

Cal dir que aprofitant la visita de Mayor Zaragoza, divendres al vespre ja va oferir la conferència a la Cambra de Comerç  ‘Les Reserves de la Biosfera referents per a l’educació i l’ajornable acció ciutadana’, amb una introducció a càrrec de Josep Aragonès, tècnic del COPATE – Reserva de la Biosfera, amb el títol ‘La Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, situació actual’.

Comentarios
Multimedia Diari