Obre a Amposta l'Espai Cultural Guaix

Els llibreters de La 2 de Viladrich de Tortosa, emblemàtica llibreria amb un gran fons ebrenc, acaben d'obrir a Amposta un nou espai també cafeteria

19 mayo 2017 16:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Rosa Cubeles és l’encarregada i gestora comercial de la llibreria La 2 de Viladrich, a Tortosa. Va començar a treballar a la mítica Viladrich, la llibreria més antiga d’Europa fundada el 1760, quan només tenia 14 anys. Juntament amb una altra sòcia, Fina López, va prendre el relleu després del tancament de la llibreria el 2005 i a l’abril del 2006 van obrir complint amb la promesa que no hi hauria un sol Sant Jordi sense Viladrich a la ciutat.

Més tard, també van adquirir Ebrebooks, més especialitzada en el llibre infantil,i Art i Papers, amb material de belles arts (ambdues a Tortosa). Ara, han tancat Ebrebooks i han marxat fins a Amposta per obrir l’Espai Cultural Guaix.

«El nou espai Guaix s’integra i forma part del projecte conjunt de Viladrich, encara que amb algunes particularitats que el fan una mica especial per a nosaltres», explica Rosa Cubeles. «Ja fa anys que ens anava pel cap venir a Amposta, i el buit deixat pel tancament fa uns mesos de la llibreria La Gavina quan es va jubilar ClaraSalvadó, la seua propietària, va ser el detonant. La idea de fons és apropar el nostre servei a la capital del Montsià i als pobles veïns, al nostre entendre, mancats d’oferta de llibreries ben dotades de títols».

Per això, a Guaix s’hi ofereix tot el fons, tant el que hi ha físicament com el que comparteixen amb les altres llibreries. El fet de tenir el sistema de gestió integrat fa que es puga disposar de tots els productes a qualsevol de les tres botigues.

Arrelats al territori

El nom del nou espai està estretament relacionat amb la capital del Montsià i amb l’arròs: un guaix és cadascuna de les tiges que naixen d’una mateixa llavor, especialment en els cereals.

En uns temps en què tanquen més llibreries que no pas obren, els llibreters tortosins han decidit apostar per la cultura. «Sí, és arriscat obrir una llibreria, i si ens atrevim a fer-ho és perquè comptem amb una gran experiència en el sector i amb una estructura, un equip i un fons que ens ho permeten», valora Cubeles. «Vam decidir acompanyar la llibreria amb una cafeteria i això va en la línia de les noves tendències de consum. Els clients demanen alguna cosa més que comprar un llibre i marxar. Volen un espai més acollidor, on poder fullejar els llibres tranquil·lament, amb una música agradable de fons, i potser prendre un cafè mentre no es decideixen a comprar».

La llibretera explica que els canvis d’hàbits en la lectura i la crisi que s’arrossega des del 2009 han fet molt de mal a les llibreries perquè n’ha reduït molt l’oferta. «Pensem que no és bo per a ningú que tanquen llibreries, però el cert és que es fa molt difícil tirar endavant. Si ho aconseguim és, pensem, gràcies a què hem anat adaptant la nostra oferta a les necessitats dels clients», diu.

A més dels llibres, el grup té una gamma molt gran de productes relacionats, des de la papereria més especialitzada, material d’oficina i escolar fins als productes de belles arts.

Comentarios
Multimedia Diari