Obre a les Terres de l´Ebre el primer jardí botànic ecològic del país

A Ecoherbes Parkes troben més de 350 espècies aromàtiques, culinàries i medicinals, i ofereix visites guiades en un paratge natural

19 mayo 2017 22:31 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ahir a la tarda a la urbanització Sant Pere de l’Ampolla es va inaugurar l’Ecoherbes Park, el primer jardí botànic ecològic d’Espanya, o també anomenat Herbetum ecològic.

L’espai temàtic resulta una fusió de natura, ecologia i salut, on es poden trobar més de 350 espècies aromàtiques, medicinals i culinàries. Totes les plantes són 100% ecològiques, conreades a la finca i processades de forma artesanal. És el primer parc o jardí botànic on s’hi accedeix amb entrada i que comercialitza amb herbes aromàtiques i infusions fresques com l’alfàbrega, la sajolida, l’estragó, el llorer, l’espígol, la tarongina, l’orenga, el poliol, el romaní, etcètera. De parcs ecològics n’hi ha arreu, però aquest oferirà visites guiades.

La visita la conforma un passeig en plena naturalesa i un espai d’observació i aprenentatge per conèixer les propietats de les plantes amb panells informatius i amb diferents zones i àrees de descans. Al parc també hi ha una finca d’oliveres i de garrofers i un mirador envers el delta. Al llarg de la visita també es pot observar una gran biodiversitat d’espècies d’arbres i d’arbustos autòctons.

El seu director gerent, Jordi Bosch, és oriünd de Rubí (Vallès Occidental) i va veure l’oportunitat que oferia el delta de l’Ebre per instal·lar un projecte turístic innovador. D’aquesta manera va començar reconstruint els nivells de plantació, ara ja fa prop de set anys.

Ecoherbes Park pretén convertir-se en un punt ecoturístic de referència a les portes del delta de l’Ebre i vol adreçar-se també a les escoles, mostrant que es pot cultivar la terra d’una manera ecològica.

Per una altra banda, aposta per un mercat de proximitat, amb productes de quilòmetre zero. Un dels trets més distintius de les herbes que s’hi poden adquirir és que són fresques i no seques o tractades. Un infusió amb una herba fresca mantindrà el doble de sabor, de propietats i d’aromes.

Ahir es va portar a terme la inauguració del parc, amb un recorregut pel mateix, els parlaments corresponents amb la presència de l’alcalde de l’Ampolla Francesc Arasa i un refrigeri amb música en directe. Avui diumenge manté les seues portes obertes per a qui vulgue visitar-lo.

Comentarios
Multimedia Diari