Obre l'Alberg dels Josepets a les Cases d'Alcanar

El nou equipament contribuirà a la dinamització econòmica i turística del municipi en general

06 agosto 2018 09:46 | Actualizado a 08 agosto 2018 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Coincidint amb la celebració del Cap de Setmana del Turisme, es va dur a terme la Jornada de portes obertes a l’Alberg dels Josepets situat a una zona de serveis de les Cases d’Alcanar, just al costat del dispensari mèdic i de l’Escola d’educació infantil i primària Marjal.

L’antic convent dels Josepets obrirà les portes la setmana vinent amb els primers hostes allotjats i la Fundació Pere Tarrés, gestora de l’allotjament, espera omplir durant el mes d’agost oferint les estades a través de la seua pròpia xarxa de reserva i difusió i d’ebooking.
Amb aquest nou equipament, les Cases cobreix part d’una de les seues principals mancances com és la manca de places hoteleres, ja que la majoria d’estatges són càmpings, cases rurals i apartaments. 

L’Alberg Los Josepets té una capacitat de 76 llits en 20 habitacions, adaptades per a discapacitats i una amb un despatx annex per a mestres que vinguen amb els seus alumnes, distribuïdes en dues plantes. També disposa de cuina i menjador, sales de televisió, de lectura i multi usos, aula d’informàtica, taller i una altra d’audiovisuals. La cirereta del pastís la posa la coberta, on s’ha habilitat una gran terrassa amb immillorables vistes al terme municipal d’Alcanar, tant a la part de mar com a la de muntanya.

El regidor de Turisme, Jordi Monfort, indica que «representa un salt qualitatiu important, ho plantegem en clau d’oportunitat. Ens ha de permetre establir sinergies amb tots els sectors turístics: restauració, allotjaments, activitats de lleure, etc. per a pujar una escala més en la dinamització econòmica de les Cases i el municipi d’Alcanar».

Set anys d’obres

Les obres del que havia estat el convent dels Josepets van començar l’any 2011 en la primera fase en què es va restaurar la façana i alguns dels seus elements singulars, com l’estàtua de Sant Josep que presideix l’entrada, i es van redistribuir els espais interiors. La segona va servir per instal·lar els serveis necessaris adaptats a la normativa vigent i l’última fase ha estat el mobiliari, «de manera que hem lliurat l’edifici al gestor totalment moblat i a punt per obrir. Les obres es van acabar l’any passat i, enguany, s’ha procedit a licitar la gestió i facilitar un període d’adaptació de l’adjudicatari a les noves instal·lacions», explica la regidora d’Urbanisme, Ivette Fibla. A més de l’aportació econòmica municipal, la primera fase va comptar amb un ajut dels Fons europeu FEDER i les altres dues han tingut subvencions de la Generalitat de Catalunya.

L’Alberg Municipal ‘Los Josepets’ és un edifici inclòs al Catàleg Patrimonial d’Arquitectura de Catalunya. Es va construir durant la dècada dels anys vint del segle passat, en estil noucentista de postguerra. Era la casa de colònies del col·legi dels Josepets de Tortosa, després també es va usar com a casa d’acollida de nens amb necessitats i casal de jubilats. La Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans del Sagrado Corazón de Jesús, coneguts popularment com ‘Los Josepets’, van cedir-lo a l’Ajuntament d’Alcanar als anys 90. 

Comentarios
Multimedia Diari