Obre un nou parc de bombers voluntaris a Benifallet

El procés per poder posar-lo en marxa s’ha allargat durant prop de 25 anys

01 julio 2020 08:50 | Actualizado a 02 julio 2020 10:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les Terres de l’Ebre compten amb un nou parc de Bombers voluntaris, a Benifallet, que se suma als ja operatius de Batea, Horta de Sant Joan, Tivissa i Flix, i als parcs professionals d’Ascó, Móra d’Ebre, Gandesa, l’Ametlla de Mar, Amposta, Tortosa i Ulldecona. El parc va entrar en funcionament la setmana passada, després d’un procés que s’ha allargat prop d’un quart de segle. Un gran incendi a la serra de Cardó l’any 1995 va posar de relleu la necessitat de disposar d’aquest equipament a Benifallet, població del nord del Baix Ebre amb una important zona boscosa al voltant, situada en un nus de carreteres (C12 i C-43) i a la riba de l’Ebre.

L’equipament fa anys que estava construït però uns problemes administratius impedien la seva posada en marxa definitiva, tot i que puntualment ha servit de base durant l’estiu.

Fa dos anys, l’Ajuntament de Benifallet va desbloquejar la situació amb la cessió dels terrenys municipals on es troba el parc, que ara finalment ha pogut obrir les portes per a la present campanya d’estiu.

Segons detalla al Diari el cap de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre, Ricard Expósito, el parc obre amb -de moment- 12 bombers voluntaris i un camió, a l’espera de rebre un vehicle lleuger nou aquest mes de juliol. L’objectiu és ampliar el destacament fins als 20 o 25 bombers voluntaris, «els quals reben una formació pràcticament idèntica a la dels professionals».

En ser voluntaris i tenir també altres feines o responsabilitats, els bombers han de notificar la seva disponibilitat a través d’una App que s’ha posat en marxa enguany, segons explica Expósito. En principi, durant l’estiu i en èpoques de riscos (com ara el temporal Glòria del passat mes de gener), es preveuen guàrdies presencials d’un mínim d’efectius. Amb tot, de moment el parc ha estat alguns dies tancat a l’espera a poder cobrir les guàrdies.

Rescats al riu Ebre

El parc de Benifallet es vol que tingue també un paper important pel que fa als rescats o recerques al riu Ebre. Així, es treballa per poder dotar-lo d’una barca, en el marc de la renovació de la flota que tenen el Bombers al llarg del riu amb barques a Ascó, Móra d’Ebre, Tortosa i Amposta. Amb tot, per guardar la barca es requeriria una petita ampliació de l’edifici, situat a la mateixa riba de l’Ebre.

Àngel Espinós és un dels bombers voluntaris del parc. Destaca la importància de poder comptar amb aquest equipament a Benifallet, com a punt estratègic del territori, entre l’Eix de l’Ebre (que uneix el Baix Ebre i la Ribera d‘Ebre) i la carretera C-43 cap a la Terra Alta. «A més, som un parc amb una tasca polivalent, ja que a les feines forestal se li afegeixen també les del riu», afirma.

En la mateixa línia s’expressa l’alcaldessa de la població, Mercè Pedret, per a la qual es tracta d’una consecució important per al municipi, «desbloquejada per l’actual govern després de molts anys».

Comentarios
Multimedia Diari