Obren un hotel eficient a tocar del castell medieval de Móra d'Ebre

La Casa del Castell disposa de quatre habitacions dobles i ofereix com a distintiu un establiment d'alta eficiència energètica

19 mayo 2017 21:58 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una parella emprenedora amb arrels a Móra d’Ebre ha obert un hotel de quatre habitacions al cor del nucli antic de la capital riberenca, a tocar del seu castell medieval.

S’anomena La Casa del Castell, està situada a carrer Calvari, i aposta obertament per l’eficiència energètica de l’establiment com a distintiu. Un dels copropietaris, Èlia Vaqué, nascuda a Móra d’Ebre, és arquitecte i tenia molt clar la tipologia de l’hotel. «Hem construït un hotelet de baix consum, amb un estalvi energètic del 90 per cent respecte a la resta d’edificis».

En aquest sentit, treballen per assolir un certificat alemany anomenat passive house o casa passiva que valora, precisament, aquells establiments de baix consum energètic. «Seríem el primer hotelet de la península amb aquest certificat», remarca Vaqué, que en la seva qualitat d’arquitecte n’ha dissenyat diversos.

L’hotelet ofereix esmorzars i una zona de vermuteria, a la planta baixa, amb productes del territori com vermuts i vins de les denominacions d’origen properes. Disposen, a més, d’una sala polivalent on celebrar esdeveniment com tallers i tastos de vins. El preu de l’habitació en temporada alta amb esmorzar és de 95 euros i la suite té un preu de 110 euros

La propietària obre la porta a tots tipus de clients, «que estimin les Terres de l’Ebre i la filosofia de l’ecologia i el baix consum».

Els propietaris, de 35 i 37 anys, són conscients que la decisió d’obrir un hotelet al nucli antic morenc és una aposta arriscada. «Tenim arrels a Móra d’Ebre, vivíem a fora, a Barcelona, i fa tres anys vam decidir tornar. Després de molta feina i tramitació administrativa, estem molt il·lusionats en el negoci».

L’hotel és de nova construcció i utilitza materials eficients. S’ubica en dues parcel·les que ocupaven l’antiga casa familiar, que posseïa uns forjats molt baixos, i un corral adjacent en runes.

«Hem volgut mantenir l’essència i l’alçada de les dues cases, de les seves façanes i del pati d’entrada, ho hem reinterpretat», culmina la propietària.

Comentarios
Multimedia Diari