Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Obren una campanya per denunciar deficiències a l'Hospital de Tortosa

El sindicat sanitari Catac elabora dos models de reclamació dirigits a usuaris i treballadors i fa una crida a denunciar el 'col·lapse assistencial'

A.Caralt

Whatsapp
Ahir, un cop més, es va produir un col·lapse de vehicles que volien aparcar a l´Hospital. Foto: JOAN REVILLAS

Ahir, un cop més, es va produir un col·lapse de vehicles que volien aparcar a l´Hospital. Foto: JOAN REVILLAS

El sindicat sanitari Catac ha iniciat una campanya per denunciar el que considera «col·lapse assistencial» a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i als centres d’atenció primària de les Terres de l’Ebre. Amb el títol ‘Denúncia per defensar la teva salut, els teus drets i la sanitat pública al 100 %’, el sindicat ha elaborat dos models de reclamació-denúncia de les deficiències detectades, un dirigit als usuaris i el segon als treballadors. S’han redactat d’acord amb les instruccions del CatSalut i es trametran a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre.

La portaveu sindical, Cinta Sarroca, justificà que són molts els usuaris que denuncien situacions anòmales però ben pocs els que canalitzen la queixa a través d’una reclamació formal. És per això que Catac s’ofereix a assessorar i acompanyar els denunciants en tot allò que requereixen, des de la redacció a l’entrega del document.

En el cas de la plantilla dirigida als usuaris es pot denunciar la demora excessiva per llista d’espera en la diversa tipologia d’atencions, l’incompliment d’horari i/o retard en l’atenció, la insatisfacció amb l’alimentació, les dificultats d’accés o els problemes amb la zona d’aparcament.

En el cas de la plantilla dirigida al treballador, la reclamació s’adreçarà a la direcció de recursos humans de l’Institut Català de la Salut (ICS). Hi ha fins a 16 caselles de reclamacions, entre elles la demanda d’obrir tots els llits i quiròfans tancats a l’hospital, l’ampliació de la plantilla segons les necessitats assistencials –afirmen que treballen amb menys plantilla que mai– i la recuperació dels drets laborals perduts, entre d’altres. «L’objectiu és fer pressió per alertar de tots els problemes que patim, que l’administració en sigui conscient i posi els mitjans necessaris per a solucionar-ho», explicà Sarroca.

Manifestació, a l’espera

En funció de la resposta del Govern català en els propers 3/4 mesos i si aquesta no és positiva, Catac podria convocar mobilitzacions i, fins i tot, una gran manifestació en defensa de la sanitat pública a les Terres de l‘Ebre. Per a dur-la a terme amb èxit, però, Catac buscarà el suport d’entitats, plataformes i altres agents socials i polítics.

Ara, però, tot resta a l’espera de la reacció de l’administració, després del canvi en la gerència de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, que ara encapçala el facultatiu Ismael Piñas, i en la conselleria, amb Toni Comín al capdavant del departament. «Els hi donarem un vot de confiança, a nivell sindical estem contents amb Piñas perquè ja s’ha posat en contacte amb els sindicats, sabem que ha visitat l’hospital i de moment pinta bé la cosa», va reconèixer Sarroca,

Els portaveus del sindicat a l’Hospital de la Cinta i a la xarxa d’atenció primària van alertar que la situació actual és «insostenible» per la manca de personal, el tancament de llits i quiròfans i les retallades en diversos serveis en una regió sanitària, s’assegura, on s’eleva el percentatge de gent gran i creix, per tant, la xifra d’usuaris que utilitza els serveis sanitaris.

Temas

  • EBRE

Comentarios

Lea También