Obren una campanya per denunciar deficiències a l'Hospital de Tortosa

El sindicat sanitari Catac elabora dos models de reclamació dirigits a usuaris i treballadors i fa una crida a denunciar el 'col·lapse assistencial'

19 mayo 2017 19:57 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El sindicat sanitari Catac ha iniciat una campanya per denunciar el que considera «col·lapse assistencial» a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i als centres d’atenció primària de les Terres de l’Ebre. Amb el títol ‘Denúncia per defensar la teva salut, els teus drets i la sanitat pública al 100 %’, el sindicat ha elaborat dos models de reclamació-denúncia de les deficiències detectades, un dirigit als usuaris i el segon als treballadors. S’han redactat d’acord amb les instruccions del CatSalut i es trametran a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre.

La portaveu sindical, Cinta Sarroca, justificà que són molts els usuaris que denuncien situacions anòmales però ben pocs els que canalitzen la queixa a través d’una reclamació formal. És per això que Catac s’ofereix a assessorar i acompanyar els denunciants en tot allò que requereixen, des de la redacció a l’entrega del document.

En el cas de la plantilla dirigida als usuaris es pot denunciar la demora excessiva per llista d’espera en la diversa tipologia d’atencions, l’incompliment d’horari i/o retard en l’atenció, la insatisfacció amb l’alimentació, les dificultats d’accés o els problemes amb la zona d’aparcament.

En el cas de la plantilla dirigida al treballador, la reclamació s’adreçarà a la direcció de recursos humans de l’Institut Català de la Salut (ICS). Hi ha fins a 16 caselles de reclamacions, entre elles la demanda d’obrir tots els llits i quiròfans tancats a l’hospital, l’ampliació de la plantilla segons les necessitats assistencials –afirmen que treballen amb menys plantilla que mai– i la recuperació dels drets laborals perduts, entre d’altres. «L’objectiu és fer pressió per alertar de tots els problemes que patim, que l’administració en sigui conscient i posi els mitjans necessaris per a solucionar-ho», explicà Sarroca.

Manifestació, a l’espera

En funció de la resposta del Govern català en els propers 3/4 mesos i si aquesta no és positiva, Catac podria convocar mobilitzacions i, fins i tot, una gran manifestació en defensa de la sanitat pública a les Terres de l‘Ebre. Per a dur-la a terme amb èxit, però, Catac buscarà el suport d’entitats, plataformes i altres agents socials i polítics.

Ara, però, tot resta a l’espera de la reacció de l’administració, després del canvi en la gerència de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, que ara encapçala el facultatiu Ismael Piñas, i en la conselleria, amb Toni Comín al capdavant del departament. «Els hi donarem un vot de confiança, a nivell sindical estem contents amb Piñas perquè ja s’ha posat en contacte amb els sindicats, sabem que ha visitat l’hospital i de moment pinta bé la cosa», va reconèixer Sarroca,

Els portaveus del sindicat a l’Hospital de la Cinta i a la xarxa d’atenció primària van alertar que la situació actual és «insostenible» per la manca de personal, el tancament de llits i quiròfans i les retallades en diversos serveis en una regió sanitària, s’assegura, on s’eleva el percentatge de gent gran i creix, per tant, la xifra d’usuaris que utilitza els serveis sanitaris.

Comentarios
Multimedia Diari