Onada de calor amb màximes a la Ribera d’Ebre i el Priorat

Protecció Civil manté activa l’alerta per les altes temperatures, que es preveu que arribin al màxim d’aquest episodi entre avui i demà

10 julio 2018 08:37 | Actualizado a 12 julio 2018 09:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els termòmetres es van enfilar ahir a Vinebre fins als 37,3 graus, la temperatura més alta registrada a Catalunya. Protecció Civil té activada l’alerta per onada de calor al país i es preveu que les temperatures arribin al seu màxim entre avui i demà. 

Ahir, les màximes es van concentrar especialment a les comarques de la Ribera d’Ebre, el Priorat i el Baix Ebre. Així, a més de Vinebre, al pantà de Siurana es va arribar als 37 graus; es van registrar 36,8 a Torroja del Priorat; 36,7 a Benissanet; 36,1 al Masroig; 35,9 a Ascó o 35,8 a Aldover, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya. A la tarda, en alguns punts com Tortosa es van registrar tempestes puntuals, algunes amb pedra, que van ajudar a refrescar una mica l’ambient. 

L’augment de la temperatura, fins a assolir nivells d’onada de calor, va començar el cap de setmana passat, amb registres com els 34 graus de diumenge a Ulldecona  o els 33,7 de l’Aldea. Es preveu que aquest episodi tingui el seu màxim entre avui i demà  dimecres. La predicció indica que es poden assolir els 40 graus a l’interior i als 35 al litoral, segons informa Protecció Civil.  

Els models meteorològics indiquen que a partir de dijous s’iniciarà un descens i els valors de temperatura tornarien a apropar-se a la mitjana, tot i que encara estarien per sobre dels normals per l’època de l’any.

‘Beure molta aigua’
Des de Protecció Civil de la Generalitat es manté l’alerta per onada de calor i es fa una sèrie de recomanacions a la ciutadania. Així, es recorda que cal hidratar-se molt sovint, bevent força aigua, especialment pel que fa a les persones grans, els nens i les persones amb malalties cròniques. 

Si a casa  no es disposa de ventilador o aire condicionat, una bona solució és passar almenys dues hores en un indret com un centre comercial o una biblioteca amb climatització.

També es recomana no sortir al carrer durant  les hores de màxima insolació. Convé que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual. Si es vol practicar esport, millor fer-ho durant les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.

Protecció Civil demana  interessar-se pel benestar de les persones grans de l’entorn, especialment si viuen soles. 

La Generalitat també insta els ajuntaments a preveure llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i  que es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys, sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

Comentarios
Multimedia Diari