11 multes a quatre homes que se salten el confinament per caçar ocells protegits

Tres d’ells portaven droga i el conductor –que no tenia carnet– donà positiu en el drogotest. Al cotxe es van localitzar xarxes japoneses

05 junio 2020 09:10 | Actualizado a 08 junio 2020 15:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fins a onze denúncies van posar els Mossos d’Esquadra als quatre ocupants d’un turisme que fou interceptat a l’autopista AP-7 al terme municipal de l’Aldea. Dues van ser per infraccions en matèria de caça, dues més per trànsit, tres per tinença de droga i quatre més per saltar-se el confinament i marxar a una altra regió sanitària.

Cap a les 11 del matí del dimecres de la setmana passada, agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de les Terres de l’Ebre estaven fent un control a l’àrea de servei Baix Ebre, a l’autopista AP-7, dins el terme municipal de l’Aldea. Els policies van parar un turisme Audi ocupat per quatre homes, d’edats compreses entre els 18 i els 49 anys d’edat, tots ells de nacionalitat espanyola.

Els policies van inspeccionar el vehicle i la seva primera sorpresa fou que havent 18 ocells fringíl·lids –caderneres, passerells i verdums–, repartits en sis gàbies. Suposadament havien estat caçats aquell mateix matí, en base al material que també va ser confiscat: xarxes japoneses –junt amb estris per muntar-les– i un reclam elèctric. Davant aquest troballa, es va demanar el suport d’agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA). Aquests van estendre dues denúncies –que seran enviades al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat- per infraccions en matèria de caça: una per fer-ho amb arts prohibides –les xarxes japoneses– i la segona per capturar espècies protegides.

El conductor va ser sotmès a les proba del drogotest i va donar també positiu, per la qual cosa se’l va denunciar. També se’l va multar per conduir amb un carnet que no estava en vigor.

Quan els policies van escorcollar els ocupants, tres d’ells –inclòs el conductor– portaven marihuana, per la qual cosa se’ls va denunciar a cadascun d’ells per tinença de substàncies estupefaents.

Finalment, els quatre també van ser multats per infracció del decret de l’estat d’alarma, que prohibeix sortir de la regió sanitària sense una causa justificada. El quatre són veïns del barri tarragoní de Campclar i es trobaven a la zona de l’Ebre, que pertany a una altra regió sanitària.

Els 18 ocells confiscat van ser portats al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Canal Vell, a Deltebre. Es tracta d’unes instal·lacions, a tocar del canal del mateix nom, que pertanyen al departament de Territori i Sostenibilitat. L’any 2017 va atendre 526 animals de tot tipus. Està especialitzat en la cria en captivitat de la tortuga d’estany

Comentarios
Multimedia Diari