Onze municipis de la Ribera i el Baix Camp demanen ajuts al fons nuclear

Els municipis de les àrees nuclears d'Ascó i Vandellòs presenten projectes a la convocatòria 2016 oberta per ENRESA i superen l'avaluació tècnica prèvia a la seva aprovació

19 mayo 2017 18:04 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Vuit dels catorze municipis de la Ribera d’Ebre i tres del Baix Camp de les àrees nuclears d’Ascó i Vandellòs han presentat projectes de desenvolupament turístic a la convocatòria d’ajuts 2016 de l’Empresa Nacional de Residus Radioactius (ENRESA).

Entre tots, sumen prop de 900.000 euros d’ajut que esperen rebre per executar obres vinculades, en el cas de la comarca ebrenca, amb el desenvolupament turístic vinculat amb el riu i el sender de gran recorregut GR-99, conegut com el camí de Sirga, que voreja el riu al llarg de tot el recorregut.

Els projectes de l’àrea d’Ascó han superat aquesta setmana la valoració de la comissió tècnica, fet que preveure que els ajuts seran concedits. Tots parteixen d’un mateix relat comú, una estratègia acordada entre els municipis per facilitar la seva aprovació.

En cas d’aprovació, l’empresa estatal aporta fins al 50 per cent del finançament de l’obra, que poden tenir una durada d’un, dos o tres anys.

Ascó aporta un dels projectes més rellevants, amb un pressupost de 299.061 euros, dels quals 111.900 provindrien d’ENRESA. Es tracta de l’adequació de la zona del castell per a realitzar-hi activitats turístiques. Es preveu la urbanització de l’accés i aparcament, la creació d’una passarel·la i la consolidació de la base de la torre guaita.

Flix presenta dos projectes; el primer dels accessos i il·luminació del Castell Nou i d’excavació arqueològica de l’antic fossar. El segon preveu l’adequació d’itineraris al meandre de Flix. En total, més de 75.000 euros d’ajut.

A Garcia, s’insisteix en el producte turístic del pas de barca, demanant un ajut de 120.000 euros en tres anys per renovar el sistema per al desplaçament del pas de barca i la construcció d’un nou embarcador al marge esquerre.

En el cas de Vinebre, s’ha presentat una proposta de 95.000 euros de millora del centre d’interpretació del palauet de Ca Don Joan. La Palma d’Ebre aposta per l’aprofitament turístic del seu embassament amb una oficina turística, zona de barbacoes i un embarcador flotant. Móra la Nova vol adequar un punt d’informació turística a la façana fluvial i Móra d’Ebre pretén crear un servei públic d’esports fluvials.

Comentarios
Multimedia Diari