Onze pobles catalans i aragonesos lluiten pel futur de la línia R15

Han exposat a la Subdelegació del Govern a Tarragona les demandes d'un pla potent d'inversions per garantir el servei i la seguretat en aquesta zona d'interior

19 mayo 2017 15:31 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Onze ajuntaments catalans i aragonesos per on discorre l’R15 han lliurat al subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, les seves reivindicacions per la millora de la infraestructura i servei d’aquesta línia ferroviària, que veuen bàsica per al seu desenvolupament.

Les poblacions de Les Borges Blanques, Riudecanyes, Pradell de la Teixeta, Falset, Els Guiamets, Móra la Nova, Flix, Riba-roja d’Ebre, La Pobla de Massaluca, Faió i Casp, a més de la plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre, reclamen que s’inverteixi de forma suficient per tal d’evitar un futur desmantellament d’aquesta línia, on conviuen els trens de passatgers amb els de mercaderies.

Així, en el document lliurat es demana la reversió de la degradació de la línia al nivell D i un pla potent d’inversions, per reimplantar els trams desmuntats, recuperar les estacions, reobrir les més importants amb presència de personal d’atenció a l’usuari i dotar de les mesures de seguretat adients a les interseccions amb carreteres, ponts o passos a nivell. El document va ser lliurat a Sierra aquest dimecres, de mans de l’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, i el regidor d’Urbanisme d’aquesta població, Carlos Trinchan. «Tal com vam acordar tots els ajuntaments en una trobada a Móra la Nova el 4 d’abril, anem avançant en la nostra lluita per aconseguir millorar aquesta línia de tren», afirma l’alcalde.

Després de reunir-se amb els directius de l’Administrador d’Infrastructures Ferroviàries (ADIF), ara s’han traslladat les peticions al govern central. «El subdelegat ens ha assegurat que intercediran davant d’ADIF, perquè en cap moment volen que es parli d’un desmantellament de la línia», remarca Moliné.

L’alcalde de Móra la Nova ha aprofitat la reunió amb Sierra per a tornar a incidir en les reivindicacions més locals, com ara la millora del pas a nivell: «igual que els representants d’ADIF, el subdelegat s’ha mostrat sorprès pel mal estat que ha pogut veure en les fotografies que li hem ensenyat», ha ressaltat Moliné.

També s’ha incidit en el fet de tenir una estació tancada en zona del pla PENTA (d’emergència nuclear) i en les potencialitats del projecte de tren turístic en què es treballa a la població de la Ribera d’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari